ВИЕ СИ ГИ ИСКАТЕ ТАКИВА!

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/vie-si-gi-iskate-takiva/53910 SvobodnoSlovo.eu
ВИЕ СИ ГИ ИСКАТЕ ТАКИВА!

Истината е, че нито един политик не желае да работи за народа си. Най-много да желае да облекчи малко положението му, но основната цел си остава личният просперитет откъм кариера и пари. Влизайки в парламента, всичко се канализира - думи, законопроекти, декларации, изказвания, дори мисли. Никой няма право да бъде извън матрицата. Случайните елементи се изхвърлят и дискредитират, защото населението трябва да остава с впечатлението за една единствена политическа каска, па макар и от различни партии.

Всичко това се подпомага от инертността и безучастността на българския народ. Хората харесват политиците по вида им и думите им, но не се замислят за важните неща. Каква е например програмата им и как смятат да я реализират. Какво мислят за важните за народа неща - например за пенсионната реформа, здравеопазването, да се лекуват ли безплатно всички деца и спорта за децата да бъде ли масов и безплатен. До колко години да е пенсионната възраста. Трябва ли да се доплаща здравната помощ. Как да се насърчи българският бизнес и селско стопанство. Какво да се промени в образованието. Какви да бъдат изискванията към дипломатите. България колко полиция и армия да поддържа.

Не съм чула НИТО ЕДИН българин да задава такива въпроси. Споровете се въртят около костюмите, прическите, популистките изказвания, гротескните спорове между участниците в един и същи фарс. И НИКОЙ НЕ ГИ ПИТА ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА!

И затова - каквото искате, това ще получите. Искате добре облечени и изглеждащи политици, които да ви лъжат най-добре. Е, ами това и получавате!

Елена Гунчева-Гривова

6 Коментара

Сенека

преди 1 година

За 30 години се смениха всякакви партии и политици, а проблемите станаха повече. Управниците са отражение на електората и електората е отражение на управниците. Явно е необходима диктатура.

Коментирай

Yana

преди 1 година

Вие сериозно ли вярвате, че точно от Тези може да получите какъвто и да е смислен отговор на изброените неща? Като казвам Тези, имам предвид Всички. Не обичам да обобщавам, но в този случай... По-тъжното е, че те са извадка от цялото общество.

Коментирай

християнин

преди 1 година

Не съм чула НИТО ЕДИН българин да задава такива въпроси. Споровете се въртят около костюмите, прическите, популистките изказвания, гротескните спорове между участниците в един и същи фарс. И НИКОЙ НЕ ГИ ПИТА ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА! Корнелия ,Корни...БСП...припомни, че 22 милиарда лева социална подкрепа са дали за безплатни детски градини, данъчни облекчения на млади семейства, увеличение на майчинство, увеличение на детски надбавки, увеличение на минималната работна заплата, ваучерите за храна от 80 на 200 лв. за работниците, подкрепата за икономиката за тока. Безплатни учебници... НЕ СЕ ЛИ ЗАБЕЛЯЗВА НЕБЛАГОДАРНИ...?

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.