ЗА ПРОСТИТЕ РЕШЕНИЯ И СЛОЖНИТЕ ХОРА И СЛОЖНИТЕ РЕШЕНИЯ И ПРОСТИТЕ ХОРА

https://svobodnoslovo.eu/bulgaria/za-prostite-resheniya-i-slozhnite-hora-i-slozhnite-resheniya-i-prostite-hora/14328 SvobodnoSlovo.eu
ЗА ПРОСТИТЕ РЕШЕНИЯ И СЛОЖНИТЕ ХОРА И СЛОЖНИТЕ РЕШЕНИЯ И ПРОСТИТЕ ХОРА

Като един голям фен на принципа на „Бръсначът на Окам” винаги търся решението, свързано с най-малко условия и неизвестни, това, което е най-близко до ума и с най-малко усилия. И всъщност – най-правилното. Винаги гениалните неща са прости като разсъждение /това не означава, че всеки може да ги разбере, а че са като кристал – ясна и прозрачна структура, но сложно за получаване/. Може би поради вроден мързел, считам, че когато решението се налага от само себе си, е съвсем излишно да го усложняваме до безкрай. За да постигнем същият или по-лош резултат.

Затова и харесвам например Доналд Тръмп. О, не го подценявайте и не го мислете за глупак. Не е. Той предлага елементарни, прости и резултатни решения. Които не се харесват на либералите и соросоидите. Мигрантите от Мексико са проблем – изгражда се стена на границата, за да не влизат. Закон е проблем – отменя се. Някой не се съобразява с решението – маха се. Казва се истината. Не се усложняват отношенията. Естествено, всичко са потресени до дъното на либералната си същност. Но знаем, че е прав.

Това е правило, налагано винаги в историята.

Има човек, който създава проблеми – махни човекът и проблемът изчезва. Не, не физически. Буквално – от поста му, от общественото му положение, вкарай го в затвора и реши проблема. Медиите лъжат и обслужват само гербавите – не ги чети и не ги купувай, не гледай телевизия. Проблемът ще се реши от само себе си, защото няма как да се издържат без читатели и зрители. Искаш промяна – излизаш и се бориш за нея. Нещо не ти харесва – променяш го. Искаш да свалиш властта – отиваш, влизаш в Парламента и я сваляш, не играеш народни танци по магистралите!

Нещата винаги са прости.

Само простите усложняват решенията. Правят планове, програми и сложни стратегии за действие. Принципът при тях е за прогресия на грешките. При план от една точка може да направиш например една грешка. При план от 100 точки грешките може и да са над 100. Гербавите точно това правят – в старанието си да замажат корупцията и търговията с влияние, правят сложни и неприложими схеми, които се провалят. Както винаги казвам – за да крадеш със стил и класа, се изисква акъл. И да знаеш къде да спреш, преди да стане нетърпимо за хората. Но когато си прост, ти не знаеш границата. Мислиш, че като си с гръб към народа, народът не те вижда какво правиш. Грешка. Голяма грешка. Виждаме. Виждаме некадърността и лъжите, в които се оплитате. Направето го просто – така и така крадете, поне не ни лъжете в очите.

И затова решението за вас също е просто. Преди два века на площад „Конкорд” в Париж са го измислили. Просто, елементарно и....действащо. Почти 200 години свобода и демокрация. Нека да не усложняваме нещата....

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.