АПОКАЛИПСИС СЕГА

https://svobodnoslovo.eu/komentar/apokalipsis-sega/52159 SvobodnoSlovo.eu
АПОКАЛИПСИС СЕГА

Като че ли след ада на земетресението в Турция и Сирия забравихме за емигрантите. И какво ще правим сега. Турция несъмнено няма да има средства за поддържане на 3 - 4 млн. емигранти на тяхна територия. Вълната от емигранти от Сирия ще се увеличи - защото тези, които не са загубили нещо през войната сега го губят.

Самите турци ще тръгнат - вероятно и български турци ще се върнат у нас, където имат близки, някакъв останал имот преди да заминат по време на Голямата екскурзия. Земята добре се изтръска, но ние какво ще правим. И дали ще можем да спрем натиска. Досега Ердоган възпираше вълната, като, разбира се, изнудваше Евросъюза. Но Евросъюзът в момента воюва в Украйна и е изтощен. Защото войната с Русия, предимно икономическа, изтощава всички. Плюс "инвестиция" във въоръжение без изгледи за скорошен изход от войната. А емигрантската вълна е икономическа - хората бягат от безизходица, от невъзможност за съществувание. Да не забравяме и емигрантската вълна от Украйна, която трябва да бъде поета по някакъв начин. Такова стълпотворение човечеството не помни. И всичко това е съсредоточено в Европа. Това значи обезценяването на труда, инфлация, задъхване и невъзможност за прехрана.

(Световната житница Украйна едва ли ще може да произвежда зърно под бомбите) Енергийните източници... Разбира се, за това би трябвало да има хора, които да го предвидят. Но дали ще се намерят такива, които да го предотвратят...

Христо Стоянов

2 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.