АРЕСТАНТИ НА ДЪРЖАВАТА?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/arestanti-na-darzhavata/26071 SvobodnoSlovo.eu
АРЕСТАНТИ НА ДЪРЖАВАТА?

Един тунел, "Ечемишка" повече от седмица е символ на държавата България. "Ечемишка" е ГЕРБ на държавата България. "Ечемишка" арестува в буквалния смисъл на думата стотици и хиляди граждани на държавата България. Можете да ги видите в тв репортажите, които с необясним оптимизъм разказват за хората, наредили се с колите си по стария път между Ботевград и София, тъй като тунелът все още е затворен и тези хора са принудени да се движат по стария път, обаче един аварирал камион (ТИР) е затворил пътя.

Хората стоят в студа, псуват и се чудят какво да правят. Старият път лекомислено и цинично се обявява от властите като алтернативен на АМ "Хемус". Този път на места не дава възможност две коли да се разминат, но е алтернативен. В първите две десетилетия на 21 в. този път не може да бъде алтернативен. Този път е артефакт от миналия век. Тъпотията и некадърността нямат алтернатива. А ако имат, тя пак ще е някакъв вид тъпотия и некадърност.

Арестантите на държавата стоят на пътя и чакат. Иначе те са си платили данъците, таксите и останалите задължения към държавата, техния стражар, който се хили нагло в лицата им и предлага алтернативи на собственото престъпно безобразие.

Стражарят има хиляди начини да ни арестува. Може да ни спре парното в студа.Отново по причина на некадърността. Може да ни организира наводнения и взривове. Може да ни довърши в някоя болница. Или да изтрие спомените ни, като прати децата ни в някое училище, където децата ни окончателно ще затъпеят и ще станат запалянковци на чалгата. Държавата може да ни затрупа с мазилка и строителни материали, ако решим да влезем в някоя библиотека или музей.

Играйте тенис, гледайте мачлетата на властта.

И така нататък...

Любо КОЛЬОВСКИ

Резултат с изображение за Любо КОЛЬОВСКИ

https://www.facebook.com/ecohunter12?fref=ts

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.