Българска му работа

https://svobodnoslovo.eu/komentar/balgarska-mu-rabota-2/24567 SvobodnoSlovo.eu
Българска му работа

Хубава работа, ама българска - това изречение си е чиста обида към народа ни. Няма как обаче да не се сетим за него, когато преглеждаме отразяването на посещението на френския президент у нас. Французинът бе в България за около 24 часа и посещението му бе представено като изключително знакова визита. Подготвяха ни за "големи и важни" новини, които да касаят и страната ни. Само дето май повече внимание получиха Полша и Унгария.

Дали увлечени по модата (докато Макрон бе у нас, Франция се занимаваше с колосалните суми, които е изхарчил за грим), родните медии се вторачиха в дрешките и прическите на политиците. Чухме и прочетохме за марковите тоалети на президентшите, наслушахме се на коментари за педикюри, грим и прически... Разбрахме за проблемите на госпожите с токчетата в Ботаническата градина, научихме какво са обядвали. Един куп анализатори се впуснаха да коментират протокола и дали е бил добър изборът г-жа Макрон да получи "Време разделно"... Всъщност, май родните медии избраха да ни запознаят повече със съпругите на президентите, отколкото със смислените теми и резултатите от разговорите между държавниците.

Май никой не схвана дали Бойко Борисов и Румен Радев подкрепят Макрон в представите му как трябва да се бори нелоялната конкуренция. За сметка на това сякаш пак успяхме да втрещим цял свят с махленското поведение на премиера си. То не беше, че всички "парле ву франсе", то не бяха прегръдки и целувки, прекъсване на преводачи... За чужденците не знаем, ама Макрон на няколко пъти опули очета.

Абе, хубава работа, ама българска. Пролича си още от летището - седи премиерът в ръце в джобовете и чака френската президентска двойка отегчено. До него цял министър се е изтъпанчил като китайска туристка и предава "на живо" как някакъв самолет, било то и френски, каца на летището във Варна. Не говорим за служител в (партиен) пресцентър, а за човек, заемащ отговорна политическа длъжност! В нещастен опит да замаже излагацията, пиарът на ГЕРБ заяви, че това не била Екатерина Захариева. "Досрамя ме - Еманюел Макрон предава на живо във фейсбук от Евксиноград, нашият президент - нищо. Не мога да разбера пресцентърът му ли нищо не може да направи като хората или някой идеолог смята, че длъжността му е толкова висока, че не дължат публичност. Тези чиновници явно още живеят в 20 в.", блесна с ново "гениално" прозрение партиецът, явно, без да си дава сметка, че публичността не значи само клипчета във фейсбук. Ако прослушате и записа от разходката на Борисов с Макрон, само ще се надявате чужденците да не знаят поговорката за българската работа...

Цялото посещение се оказа много шум за нищо. Само дано отново не се окаже, че пак сме обещали нещо в замяна на нищо

Павлета Давидова

Резултат с изображение за макрон борисов

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.