БЕЗПОЩАДНО ЯСНО! Плевнелиев изкука

https://svobodnoslovo.eu/komentar/bezposhtadno-yasno-plevneliev-izkuka/23907 SvobodnoSlovo.eu
БЕЗПОЩАДНО ЯСНО! Плевнелиев изкука

На нечувано падение се подлага президентът Росен Плевнелиев след като имиджът му бе тотално сринат по времето, когато бе държавен глава. Бившата му и втора поред съпруга Юлияна го направи за резил, като го изкара най-големия чехльо в България. Затова е комично и направо абсурдно днес той да се прави на плейбой, обезумял вероятно от кризата на средната възраст, която е безпощадна към мъжете.

Плевнелиев тотално изкука покрай младата си и известна любовница Деси Банова и не само си пуска пиарски снимки, прегърнат с нея, ами и вече се изявява като мачо ала "Биг брадър", с напъните си да дава светски интервюта и да гостува по женските предавания. Същинска сапунка с примеси на комедия!

Между натисканията с новата му изгора Деси Банова из Лондон и Халкидики, Плевнелиев се хвали, че ще дава и интервю при Гала. Каква романтика само в предаването, чиито основни гости през последните години са единствено чалга диви и риалити "звезди". Някакси обаче той дотолкова е оглупял по прелестите на русокосата синоптичка, че е склонил да поседне на розовото диванче с нея, за да разкажат как са се влюбили, как са срещнали "точния човек" на пределна възраст. Защото няма какво да се лъжем - за неговите над 50 години, колкото и милиона да къта по банки, 30 и няколко годишната Банова си е истинско агнешко. При нея казусът е още по-безпощадно ясен и историята й е не по-вълнуваща от тази на всяка втора златотърсачка, каквито има много из родните ширини.

Блондинката, известна с това, че си е пробвала късмета да прикотка едни от най-заможните мъже в България, на вече пределната си за подобно занятие възраст и с едно дете отгоре, е повече от доволна  да се кротне при милионера Плевнелиев. И за да не пропусне този невероятен шанс побърза да раздуха тайната им връзка до близки нейни приятели журналисти, а сега и да набута Плевнелиев при приятелката си Гала, та и двете да си вдигнат рейтинга.

Покрай сапунката "бивш президент люби синоптика" и мелодрамата между ексдържавния глава Росен Плевнелиев и телевизионната говорителка на дневните температури Деси Банова, потъна обаче най-важното послание на тази разтърсваща Биг Брадър-история.

А то се съдържа в разкритието на човекът, който ги е засякъл, и пуснал от летището във фейсбук. Цитираме го, за да вникнете внимателно в думите му:

"Регистрирам се на гишето на British airways в Лондон, но ми казват че полета бил overbooked. "Could you please wait sir" ми казват и аз чакам. По едно време гледам една се преражда, говори нещо на гишето и става ясно че е взела билет. И то не само тя минава, а и приятелят й. Безобразие, ама я гледам позната ми изглежда. Да май беше говорителка или синоптичка. Е сигурно е бързала за телевизията.... Впрочем за мен място така и не намериха ... трябваше да се кача на следващия самолет...."

От тези думи става безпощадно ясно, че за разлика от телевизионните синоптички, човекът, който 5 години беше президент на България, е съвършено непознат на широкото гражданство. Не че хората се сещат за синоптичките, но за държавният ни глава дори не са чували и не го разпознават.

Каква по-страшна оценка за присъствието в публичното пространство на един политик, който би трябвало да е глас, лице и съвест на нацията? Каква по-убийствена характеристика за цялата онази т. н. "политическа класа", която денонощно ни обсажда от екраните и сайтовете, но всъщност очевидно не задържа вниманието на гражданите? Какво по-аптекарски прецизно измерение за пропастта, която цари между хората и техните управници в България? И каква по-мощна погребална камбана за нуждата на едните от другите.

В този ред на мисли явно възниква и въпросът дали медиите наистина отговарят на интересите на гражданите при положение, че от всичко, с което ги заливат, те са по-склонни да чуят прогнозата за времето от синоптичките, отколкото прогнозата за бъдещето си от политиците.

В тази история потъва и още един деликатен момент - какво е казала бойката нововлюбена синоптичка на служителката на гишето на летището, за да се сдобие с билет, отказан на редови гражданин. Не се сещате, така ли? Е, що така бе, Миме? Или проф. Иво Христов е прав?! Може би е казала, че е секретарка на експрезидента, който е там. И тя с готовност е повярвала, още повече, ако ги е видяла, че се натискат публично.

Сълзите и сополите, които колегите на синоптичката възторжено мажат из студиата, като че ли са призвани да замажат тези отвратително крещящи характеристики за родната действителност. Но за сметка на това кръвосмешението на властите, което досега се смяташе само за метафора, вече е очевадна реалност.

Автор: Ива Николова

Резултат с изображение за Плевнелиев

http://pik.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.