БМБ сготви предизборно, да не кажа наеВа с 200 некоалиционните си партньори

https://svobodnoslovo.eu/komentar/bmb-sgotvi-predizborno-da-ne-kazha-naeva-s-200-nekoalicionnite-si-partnyori/117979 SvobodnoSlovo.eu
БМБ сготви предизборно, да не кажа наеВа с 200 некоалиционните си партньори

Житейския ми опит ми шепне в ухото да изслушвам всяко едно мнение, колкото и да ми е неприятен човека, за да мога да си съставя обективна преценка за човека, за способностите му, за реакцията му в дадена ситуация, все неща, които са показателни за общата картина.

Повярвайте ми - много е трудно да се изслушват определени лица. Значи, не мога да ги подредя по номера - еднакво гадни са ми и поставям под № 1 лъжливите овчарчета: Кирил Петков, Асен Василев, Христо Иванов, генерал Атанасов, Бойко Методиев.

Спряла съм се на това да ги слушам - без да ги гледам. По този начин възпирам рефлукса, който получавам като ги видя.

Ох, забравила съм Настимир, Белобрадова, Божанков и още една камара откровени дебили, които считат себе си за значими.

От всичко, което съм чула, от разговорите с приятели и едно пиленце достигнах до извода, че БМБ сготви предизборно, да не кажа наеВа с 200 некоалиционните си партньори.

От десетилетия ГЕРБ е слята с местната власт и на практика държавата е в ръцете им чрез местната власт.

Видно от кандидатурите на ГЕРБ за кметове и общински съветници, стигам до извода, че целта, а може би уговорката на ГЕРБ с ППДБ е да им даде възможността да вземат кметските постове, нооо е явно, че ще направят всичко възможно да си запазят мнозинство в Общинските съвети. На практика - каквото реши ОС това се случва и отново ще си управлява ГЕРБ.

Разбира се, това може да бъде променено посредством гласуване с хартиена бюлетина за личности, които вие изберете. В малките населени места всеки познава всеки и е лесно, но.... в големите градове, еле пък в София ще трябва да се ориентираме и по друг начин. Например - по интуиция. 

"Синя" София има два политически избора, ако искаме промяна.

Единият е Деян Николов, вторият е Ваня Григорова.

Икономист срещу синдикатилист.

Чух Ваня Григорова говори за детските градини и общинска жилищна политика - ОК, но не чух как мисли, че може да се направи промяна. Спомена за няколко години - ами не, не са нужни няколко години, за да се построят ДГ. Има по- лесен начин.

Деян Николов иска да ревизира предишни години, което ... ами не ни е нужно, защото всички знаем, че герб от десетилетия краде парите на столицата. Тези пари няма да бъдат върнати, а този ПР е обиден за някой от нас, които знаем, че от герб са крали. Достатъчно би било да се въведе ред. Иначе ми хареса, че засегна темата "Гробищни паркове", които са мафиотска структура - не може да не знаете.

Също така, продължава да ме интересува какво се случва с общинските жилища и защо не съм чувала за построяването на нови такива? Нито съм чула за отчет за съществуващите такива.

Деян Николов, може и да не ме помни, но аз съм участвала в едни спор с него и съм си извадила извод за качествата му. Според мен, икономически грамотен човек е подходящ за кмет - боравенето с числа не е за подценяване. 

Харесвам Ваня Григорова. Съображението ми относно поставянето на жени на отговорни постове какъвто е и този на Кмет на столицата е много простичко.

Ако не дай Боже се разболее детето на майката - ума й все ще е там. Това ще я разконцентрира и е вероятно възможно да не вземе най-правилните решения.

Не казвам, че жените трябва да са само в кухнята и да са лишени от права и възможности, казвам, че сме по-емоционални и майчинският инстинк може да ни изиграе кофти номер на отговорното работно място.

Не казвам и, че мъжете с каквото правят деца с това ги жалят.

Разбирате ме правилно - нали?

Може да счетете, че не е правилно разсъждението ми, но... изхождам от себе си. Ако някое от децата ми има за решаване сложен казус, особено здравословен - ума ми е все там.

Някой от вас, може да счетат тази публикация като политическа агитация, няма значение - стената си е моя и мога да си пиша личното мнение колкото си искам.

Лилия Божкова

2 Коментара

Хаха!

преди 7 месеца

Боже, какви нелепици! И аз седя и ги чета!

Коментирай

Попов

преди 7 месеца

С тази софийска неправилна употреба на "й" вместо "и" вече не знам как да прочета: "...обиден за някой от нас, които знаем.." "Някой от вас, може да счетат..." Моля, пишете правилно. Неправилното писане омаловажава написаното, било то и на разговорен език.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.