Богатството на душата е в това да пазиш своите традиции и да уважаваш и подхождаш с разбиране към чуждите

https://svobodnoslovo.eu/komentar/bogatstvoto-na-dushata-e-v-tova-da-pazish-svoite-tradicii-i-da-uvazhavash-i-podhozhdash-s-razbirane-kam-chuzhdite/145256 SvobodnoSlovo.eu
Богатството на душата е в това да пазиш своите традиции и да уважаваш и подхождаш с разбиране към чуждите

Скъпи деца, на Halloween ви очаквам с лакомства в моя дом. Аз съм широко скроен човек и смятам, че патриотизма не се измерва през това дали ще подадеш бонбонче на едно маскирано дете за да се забавлява или ще го натириш с псевдо морализаторстване за български празници и традиции. Богатството на душата е в това да пазиш своите традиции и да уважаваш и подхождаш с разбиране към чуждите и различните традиции. 

Достатъчни са нещата които ни разделят и ни карат да се мразим, за да ползваме едно детско забавление отново за разделение, омраза и да избиваме псевдопатриотични комплекси върху деца!

Аз лично ще ви отворя, ще прекъсна кино вечерта на ужасите, която си устройвам от 28 години на този ден, за да ви се усмихна и да чуя “пакост или лакомство” от вас и да ви почерпя!

Цветан Фиков

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.