Борисов, издишаш...

https://svobodnoslovo.eu/komentar/borisov-izdishash/24658 SvobodnoSlovo.eu
Борисов, издишаш...

"Представете си какво щяхме да направим за Варна с 1 млрд. лв., които бяха дадени за "Цанков камък" - за един плувен басейн". Тази измъчена опорка роди мозъкът на Борисов за пред журналисти в морската ни столица през уикенда. И понеже е спец по цифрите и изчисленията, заключи, че съоръжението щяло да се изплати за 3000 години, щото не работело. Напънът да уязви за кой ли път опонентите си в опит да потуши неспирните скандали на собственото си управление обаче нещо издиша. Защото същият този "Цанков камък", който бе стартиран като проект при Тройната коалиция, бе гордо открит от ножицата на самия Борисов през първия му мандат. А сега той "ни лук ял, ни лук мирисал"... Явно кара само на суджуци!

Но и това не е най-важното в случая, този филм се изтърка. Заканата да даде проекта на прокурор заради възникнали дефекти е отчаян опит да отклони вниманието, като поизтупа поопразнената торба с оправдания за "поразиите на предишните". Нищо, че НЕК излезе с официална позиция по случая - че няма спукана стена, а скъсана геомембрана, което е нормално състояние от експлоатацията, и че се прави планов оглед, защото този язовир е изкарал 7 години без ремонти.

Ако не беше "Цанков камък", щеше да е "Белене", КТБ или нещо друго, към което обаче ГЕРБ и персонално Борисов по правило нямат никакво отношение. Априори, това са далавери, на каквито са способни само бившите, не и настоящите управници. Няма обаче и дума да чуете за гръмовния провал по санирането, където потънаха 2 милиарда, а облицовките на "безплатното" занимание падат една след друга. Или за дупките и ремонтите на дупките по прехвалените му магистрали и шосета - резултат от спечелени обществени поръчки на близки до властта фирми, които лапкат безконтролно пари като невидели. За милиардните заеми да не говорим - май им се изгуби нишката. А колко от тези "грандиозни" проекти на ГЕРБ рухват за година-две? И за колко години ще бъдат изплатени, ако въобще е възможно да се сметне?

Валентин Георгиев

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.