БОЙКО БОРИСОВ, КОЙТО ПРОИЗВЕДЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ

https://svobodnoslovo.eu/komentar/boyko-borisov-koyto-proizvede-politicheski-trupove/129809 SvobodnoSlovo.eu
БОЙКО БОРИСОВ, КОЙТО ПРОИЗВЕДЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУПОВЕ

Да покажеш, че си стратег, не ти трябва война. Дори и противник не ти трябва. Особено ако си в България. Защото, за да имаш противник, той трябва да има някакво ниво. В момента се оказва, че Бойко Борисов няма противници. Достойни противници няма. И ги няма не за друго, а защото тези, които се опитват да му бъдат противници са емоционални дебили. Емоционалната интелигентност на Бойко Борисов показа, че може светът да се развива и по друг начин. Политическият свят в България, имам предвид. Да се изкачиш по стълбицата, да направиш светкавична политическа кариера не ти е необходим Харвард, Той дори е излишен. Политическа кариера се прави с години, а не за две години. Защото тези, които правиха за две години политическа кариера видяхме докъде стигнаха. Според Кирил Петков, за да направиш политическа кариера в България е необходимо да не знаеш български език – това е основно изискване.

При него непознаването дори на български език е стигнало такива размери, че е по-лесно да се разбереш с ням. По-лесно е да разбереш немия, без познания по Жестомимичен език. И също така да се оградиш с група клакьори, които могат да развяват знамена като чаршафи след първа брачна нощ с Асен Василев, в която булката е по избор… Или хвърляне на монета…

(Апропо, Асен Василев като финансов министър не може да мине дори за Тартюф, защото е отвикнал от звъна на монетите – шумоленето на банкнотите е по-важно за него.) Тези, които могат да палят слама и да замерят с яйца национални символи са естествените им сподвижници.

Същите, по подобие на кучето на Павлов, единственото, което могат да направят е да излаят, когато им покажат кокал. Но само кокал.

По повод Павлов си спомних един стар анекдот за Мичурин. Мичурин кръстосвал дини с тикви, ягоди с тополи. А когато тръгнал да прави дете кръстосал и на жена си краката. Нещо такова се получава в политиката на Кирил и Асен. Те просто кръстосаха краката на Българската политика в желанието си да не създадат деца. Но, като се замислиш, пък какви политически уроди биха излезли при едно кръстосване на Българската политика с Кирил и Асен. Генетиката е генетика, в крайна сметка.

Та, мисълта ми беше за Бойко Борисов. Какъв кръжок само се е завъртял около него. Какъв кръжок. И кръжочниците Кирил и Асен не могат да разберат какво става. Всеки ден. На тях им се дава по един урок по политика. Те това не могат да разберат – това е школа. Не е Харвард. Това е школа.

Лошото е, че когато се научат на политика, ще бъдат изнесени от техните клакьори. Вероятно увити в знамена. Като политически трупове.

Христо Стоянов

https://diagnoza.net/

8 Коментара

Ежо

преди 1 месец

Абе познава се едновремешната ти партийната закалка Ице, ама има ли кой да те чуе!

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Този направи баси свирката на Боко.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

"Емоционалната интелигентност на Бойко Борисов показа, че може светът да се развива и по друг начин. "... Уникален натегач...

Коментирай

Серий волк

преди 1 месец

Ч.Ш."Този направи баси свирката на Боко". Значи е гледал как ти правиш свирка на мен.

Коментирай

Денди

преди 1 месец

Авторчето да си избърше брадата, че от лизане на задника на Свинята от Банкя целия е в кафяво. Такъв е по-зле и от жълтопаветните тротинеткаджии.

Коментирай

Бойко от Банкя

преди 1 месец

Ице, пак ефектно ми облиза дирника.....

Коментирай

Зеля

преди 1 месец

Стоянов, забравяш, че и любимият ти гуру от Банкя е политически труп....

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.