Цацаров, събуди се!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/cacarov-sabudi-se/24034 SvobodnoSlovo.eu
Цацаров, събуди се!

Лютви Местан, лидер на залязващата етническа партия ДОСТ, продължава да се подиграва с България и нейните граждани, а блокираната ни система на криворазбрана демокрация така и не е в състояние да му потърси сметка. Медиите, разбира се, носят немалка вина за този скандален спектакъл, на който всички ставаме неволни свидетели. Ето и вчера една от големите телевизии отново му даде ефир, за да словоблудства и да буни духовете с провокативните си тези за признаване на турско малцинство.

Форуми и социални мрежи гъмжат от възмущение и гневни коментари. Призивите на хората за правосъдие обаче остават глас в пустиня. Не помагат и публичните декларации, и изявления на ВМРО и Каракачанов прокуратурата да се задейства и да го подведе под наказателна отговорност. Цацаров и обкръжението му са се покрили като мишки и пасивно съзерцават, вместо да приложат закона. Защото, ако имаше истинска прокуратура в България, Местан трябваше отдавна да е осъден на поне 20 години затвор за антибългарска дейност! И това трябваше да се случи още преди изборите, когато се разбра, че партията му е финансирана от съседна Турция.

Очевидно днес Анкара е врътнала "кранчето", след като се видя, че ДОСТ няма влияние сред българските мюсюлмани. Но това не пречи на Местан да прави опити за собствената си реанимация с нови провокации към националната ни сигурност. Нека господинът, който толкова претендира, че е етнически турчин с нарушени права, да обясни как така прави етническа партия в България, след като по Конституция такива са забранени. А има ли признато в Турция българско етническо малцинство? Въпросите обаче увисват, когато нямаме правораздаване. Защото не е достатъчно Цацаров да констатира как у нас имало "почва за радикален ислям" и как от чужбина финансирали духовни ислямистки училища. Това всички го виждаме. Проблемът явно е другаде. А поговорката, че не е луд този, който яде зелника, а който му го дава, си е болезнено вярна

Валентин Георгиев

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.