Да те погали чичо Сам

https://svobodnoslovo.eu/komentar/da-te-pogali-chicho-sam/24738 SvobodnoSlovo.eu
Да те погали чичо Сам

САЩ официално поздравили България и Македония за подписването на договора им за добросъседство. Кратко, с дежурните лицемерни клишета, напоени с очеизвадна патетика, от която и на слепия става ясно, че страната ни е американска колония и инструмент за геополитически маневри. Е, сега ще си имат още една колония. Нали не си мислите, че ония отвъд Океана ги интересуват "силните връзки между двете държави" или "по-близкото им сътрудничество", за които папагалски тръбят политкоректните медии? Да не говорим за позора, с който окичиха този договор, получил зелена светлина след предварителната "благословия" на щатските посланици в София и Скопие. Съвсем неслучайно някои риторично запитаха дали срещата на Борисов и Рубин не бе, за да види последният дали правилно е преведен оригиналът на документа от англоамерикански.

На България просто поставиха задачата да интегрира македонците към "евроатлантическото семейство", за да се изтласка Русия от Балканите. А с Македония в НАТО става много по-предсказуема и съдбата на газовите коридори към Европа, които вече са поставени "на трупчета". Не друго, а интересите на Вашингтон са тези, които обслужва и гарантира въпросният "исторически договор", който Борисов и Заев подписаха.

Сега ги обливат с поздравления. И ги галят по главиците като "добри кучета". Но ако "началниците" от Брюксел все пак имат някакво що-годе формално оправдание заради "пътните карти" по интеграция на Балканите в ЕС, то активността и доминацията на Вашингтон видимо отблъскват. А щом ни и поздравяват, можем да подозираме само едно - договорът е калпав и не е в полза на България, нито на региона. Затова бяха и зачестилите совалки на разни треторазрядни US дипломати в последните седмици. Няма и как да е другояче, при положение, че отдавна нямаме суверенитет, нито имаме собствено мнение и външна политика. А това вече го знаят и колониалните администрации, и обикновените хора.

Валентин Георгиев

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.