ДА ЖИВЕЯТ ПИРАМИДИТЕ!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/da-zhiveyat-piramidite/10094 SvobodnoSlovo.eu
ДА ЖИВЕЯТ ПИРАМИДИТЕ!

Честит Първи май на тези, които с почтен труд изкарват парите си. Които не винаги стигат, но пък не се срамуват хората от начинът, по който са ги изкарали. Днес ще пиша за тези, които са низвергнати и онеправдани. Защото станаха невидими за нас, защото покрай натрапваният медиен просперитет, забравяме тези, които работят на няколко места, за да си издържат семействата, тези, които вземат бързи кредити, за да си платят тока и парното. Тези, които СЪЗДАВАТ!

Първи май го наричат комунистически празник. Защото почита тези, които богатите и властимащите презират и използват. Защото кукловодите, капиталистите, предпочитат работниците да бъдат бедни, зависими и никога да не изправят глава, за да бранят правата си. Днес работниците са приравнени на роби. Често получават толкова, колкото да им позволи само да оцеляват, но не и да живеят. И са напълно зависими от работодателя си!

Днес работодателите забраняват на жеите да забременяват и раждат деца, докато работят за тях. Дори им слагат неустойки, ако решат да станат майки. Днес майки на деца са изхвърляни от работа, защото ползват повече болнични и отпуски и дори закъсняват за работа. Днес работници са изхвърляни от работа, защото не искат да полагат извънреден труд или пък имат нахалството да искат да им бъде платен. Днес, ако не си от правилната партия или не гласуваш за правилната партия, те изхвърлят от работа. Днес хората на труда са парии презрени....

Социалното неравенство се превърна в пропаст между хората. Вече бедността е най-грозният порок, от който богатите и успелите се гнусят. Днес образованието не означава нищо, нито постиженията, важи са парите, дори изкарани по неморален начин. Днес не се цени труда, а се използва от тези, които живеят, без да работят.

Вече няма нито комунизъм, нито социализъм. Да го кажа направо - дори БСП се превърна в партия на олигарси и хора с десетки фирми, децата на ръководителите й учат в чужбина, а те се разхождат с коли колкото издръжката на работническо семейство за няколко години. Днес.....днес няма кой да защити тези, които имат само ръцете и ума си, за да се справят в живота!

Днес, да се поклоним на хората, които създават, които работят от сутрин до вечер, които имат мазоли по ръцете си и които предпочитат да живеят почтено, макар и бедни. Днес да забележим тези, които тънат в мизерия, макар и работещи. Да ВИДИМ работещите бедни и да си зададем въпроса как допуснахме в България хората да работят и да не могат да оцелеят!?!

Честит празник, трудещи се! Във вас е силата. Ако се изправите!

Елена Гунчева

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.