Диктатура у нас НЕ е възможна, въпреки че аз лично съм привърженик такава да се случи

https://svobodnoslovo.eu/komentar/diktatura-u-nas-ne-e-vazmozhna-vapreki-che-az-lichno-sam-privarzhenik-takava-da-se-sluchi/44120 SvobodnoSlovo.eu
Диктатура у нас НЕ е възможна, въпреки че аз лично съм привърженик такава да се случи

Започва подписка за референдум за президентска република.

В същото време полиците съскат, че парламентарната република загива, и идва диктатура.

Сега - реалността.

Диктатура у нас НЕ е възможна, въпреки че аз лично съм привърженик такава да се случи. Но България НЕ е независима държава. Ние сме в ЕС, има наложени рамки. Все повече власт се трансферира от София в Брюксел.

Т.е. какъвто и да е управникът у нас, той е в рамки.

Българския президент или премиер е нещо от типа на губернатор на американски щат. Той назначава правителството, но е в рамките на националната конституция, подчинен на Президента и Конгреса във Вашингтон. Един губернатор не може да стане диктатор.

Президентска република обаче е по-концентрирана като власт. Т.е. в разправиите между София и Брюксел, една по-силна власт ще ни е от полза. Вижда се по модела "Орбан". Той не напуска ЕС, взима фондовете, но си води приятелска политика с Русия, и получава евтин газ. Т.е. урежда навсякъде където му е изгодно.

Това никой друг в ЕС не може да направи, защото всички правителства са слаби и марионетни. Но Орбан е "нещо като диктатор" - доколкото това е възможно в ЕС, и очевидно това е добро за страната му...

Мисля, че ще е добро и за нас. Няма ли кой да ни начуква канчетата, настава хаос и вакханалия... Имаме си нужда от здрава ръка, която няма да е тиранична, просто защото имаме наложени рамки...

Т.е. аз лично подкрепям идеята за президентска република...

Добри Божилов

5 Коментара

миндил

преди 1 година

Зад Орбан стои Ватикана за това Орбан има топки ама има и гръб. Нашият задник се ветрее гол

Коментирай

ИвайлоК

преди 1 година

А той, упорито, пише ли, пише... И не му личи, когато се изчервява.

Коментирай

Професора

преди 1 година

Значи да се съгласим да имаме едно малко Путинче ! Наистина преди повече от 10 години ми е минавала мисълта за един местен Цезар защото предните кабинети направиха всичко възможно да съсипят страната . А Орбан не може да ни е пример - сигурно е забравил висящите обесени на уличните стълбове по улиците в Будапеща през 1956 година !

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.