Една жена каза

https://svobodnoslovo.eu/komentar/edna-zhena-kaza/24601 SvobodnoSlovo.eu
Една жена каза

В сезона на летните жеги двете основни партии в България опитаха да поддържат пламъка на вербалните престрелки помежду си. "Суджукгейт"  бе "препокрит" от "Цанков камък", докато гербаджиите опитваха да скрият от огъня на БСП скандален свой съпартиец. Размяната на удари за пореден път разми смисления политически дебат.

Права е Корнелия Нинова, като казва, че е време политиците у нас да се научат да носят отговорност за думите и делата си. Българските граждани се наслушаха на обиди, клевети и обвинения, които хвърчат между партийните централи и техните лидери. Последствия от всичкия този вербален поток обаче няма.

Отдавна е време политиците ни, а и не само те, да се научат да си мерят приказките. Казана дума, хвърлен камък, гласи поговорката. Нека и важните госпожи и господа да го осъзнаят. Защото с всяко едно недоказано твърдение на ГЕРБ, фалшиво обещание и обикновена лъжа имиджа им съвсем се срива, а думите им олекват.

Жалко е обаче, че се налага да се стигне до съд, за да се научат хората да не размахват непроверени обвинения и клевети. Въпрос на възпитание, чест и достойнство е един човек да не се държи като квартална клюкарка. Ако някой разполага с данни за нарушения, корупция, конфликт на интереси или друго - нека бъде така любезен да ги представи на компетентните институции. В противен случай всичко отива в графата "една жена каза", а народът все по-малко вярва на политици, институции и "лидери".

Само в детската градина децата се сърдят едно на друго и казват "няма да си играя с теб". Възрастните знаят, че трябва да намерят диалог, ако искат да решат проблемите си. Затова нека политиците оставят клеветите на кварталните клюкарки и да се концентрират в смислен диалог по темите, които вълнуват всички нас - образование, здравеопазване, икономика...

Павлета Давидова

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.