Едни далаверки

https://svobodnoslovo.eu/komentar/edni-dalaverki/21895 SvobodnoSlovo.eu
Едни далаверки

Държавата на далаверките за пореден път задвижи механизмите си. Този път жертва на поредните "инвестиционни интереси" може да падне един от малкото незастроени плажове у нас - Силистар. Кметът на Царево решил да пробута пред доминирания от гербаджийските му дружки Общински съвет план за вилно селище. Партийно дисциплинираната група гласува "за". Сещат се обаче еколозите, че има нещо гнило и вдигат пушилка. Опозицията също се обажда. Започва циркът.

След като оправи проблемите на полицаи, лекари, учители, че даже и на радиохора в БНР, всемогъщият Бойко Борисов се впусна да спасява и Силистар. С риск да погази закона нареди на кмета да пренебрегне Общинския съвет, че почти иззе и функциите на областния управител. После се сети, че не е хубаво да го играе самодържец на властта, но пък бил във силата си да нарежда на въпросния областен...

През това време кметът взе да се кълчи в опит да обясни, че инвестиционни намерения нямало, само се опитвал да спаси пътя до плажа... Виж ти! Колеги обаче извадиха едни документи, които казват друго. А и знаем как стават нещата в Държавата на далаверките - прокарва се малка наредбичка, уж невинна докладна или поправка и после... После започва голямото дерибейство на "нашите". Понякога за разнообразие печелят и някои от "вашите", които гласуват с "нашите", когато трябва.

Далаверка до далаверка, това е мантрата на управляващите. И хич не им пука, че от това страдат природата, туризмът и всички ние като цяло.

Павлета Давидова

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.