Европа започва да се отърсва от заблудите си.Народите не искат смърт в името на шепа хора и интересите им

https://svobodnoslovo.eu/komentar/evropa-zapochva-da-se-otarsva-ot-zabludite-sinarodite-ne-iskat-smart-v-imeto-na-shepa-hora-i-interesite-im/111225 SvobodnoSlovo.eu
Европа започва да се отърсва от заблудите си.Народите не искат смърт в името на шепа хора и интересите им

Истината не може да се скрие.Съпротивата може да я забави, да я спре за известно време, да и пречи чрез всякакви прийоми, но не може да я унищожи.

Истината винаги идва- понякога изтощена до смърт, окървавена от битки, раздърпана, босонога, безмълвна от болка.

Безсмъртна е - като любовта, неотменима - като смъртта.

И сега ще дойде.

Елитите, колкото и да са могъщи няма да успеят.Надцениха се.

Европа започва да се отърсва от заблудите си.Народите не искат смърт в името на шепа хора и интересите им.

Руската мечка бавно, но сигурно поваля враговете си.Опитът и не е за пренебрегване.Санкциите не са от вчера.Стратегическите прийоми на онези отвъд океана също.

Светлината е нищожно слаба в мрака на реалността ни.Това, което се случва у нас е повторение на случващото се по света десетилетия назад.Монтиране на правителства за нуждите на стратегически цели.

Светът дълги години беше шахматна дъска на определени групи от хора.Вече не е така.Довчерашните пионки се обединяват в мощни икономически съюзи.Тлеят жарави на недоволство и гняв. Считаните за роби режат веригите.

Светът се променя.

И през чернилката на деня се прокрадва светлината.Тя идва - с окървавени нозе, прашна,, с разкъсани дрехи и уморени очи.

Тя идва - непобедена и непобедима - истината.След нея е грохота на бурята, стихията на възмездието, Божият гняв.

Светът се променя и няма значение дали вярваме в това, дали сме скептични или отчаяни, мрачни в прогнозите си или крайни песимисти.

Идва.И нищо не може да я спре.

Румяна Ченалова 

1 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.