Фалшив герой на нашето безвремие

https://svobodnoslovo.eu/komentar/falshiv-geroy-na-nasheto-bezvremie/24635 SvobodnoSlovo.eu
Фалшив герой на нашето безвремие

Тази година полупроводници, догодина цели - горе-долу така прозвуча поредната порция лакардии, които избълва Бойко Борисов вчера при инспектирането на газовия участък Лозенец-Недялско край стралджанското с. Недялско. И се размечта, както само той си знае: "Доволен съм, че догодина по това време ще имаме към газовия хъб газови връзки и в двете посоки."

Догодина, по думите му, "капацитетът на транзитния газопровод за Турция ще достигне от 14 до 15,7 млрд. кубически метра газ". Браво! Газът го няма, нашият щял да строи хъб. А Путин и Милер рекоха, че по-догодина газ през Украйна няма да се транзитира. Ех, Бобо, какво тогава ще пускате по този нов "капацитет"? Сичкото ГЕРБ да се наредите на хъба и само боб да ядете, пак толкова газ не можете да произведете!

Само че Наполеоновият му комплекс не стига дотук. "Вижда се разликата между заварката по "Южен поток", която беше правена преди време, и това, което се строи в момента", казва още Борисов. Знаем ги тез качествени заварки - край нямат - от завода за боклук в София, през "Чирпанско море" на магистрала "Тракия" и на "Цариградско шосе", през небостъргача на бул. "България", та до ронещите се като юфка блокове от "безплатното саниране". Там, дето е пипнала златната Бойкова десница, гаранция - Франция и бетон марка - 200 години!

И ако все пак трябва сериозно да отговорим на тези всекидневни главозамайвания Борисови, нека му припомним какво казаха специалистите по газовия въпрос: че оттук нататък след спирането на "Южен поток", само могат да се търсят начини за минимизиране на загубите за страната. Нищо повече. Една държава, за да стане разпределител на газови потоци, трябва да притежава: различни източници, големи хранилища, голямо вътрешно потребление като буфер. България няма нито първото, нито второто, нито третото.

Но си има Бойко Борисов, който не спира да весели народа. Вчера в Пловдив, после в Асеновград, след това в Странджа. Око рентген, с един поглед прави дефектоскопия на шева, с втори поглед реже лазерно суджука на тънко. Хвала! Хвала на такива универсални таланти! А представяте ли си, ако беше прочел две или три книги повече. Но да не изпадаме в крайности.

Преди ден фантазиите му стигнаха дотам, че съзря задкулисна интрига и конспирация с фалшиви новини около "Цанков камък" и пъклен план на БСП и ДПС да го отстранят и да управляват заедно. "Искат да ни пришият Пеевски..." Защо? Да не би да сте се разшили?

Горкият, колко фалшиви новини произвежда за ден, вече не ги и броим. Това нарцистично поведение и самообожание е наистина изумително - от колко време е във властта и все другите са му виновни. Или са нефелни, а той винаги изпъква над нещата. Нищо, че още чакаме Иран да купи атомния ни реактор, или да товарим агнета за Катар и Кувейт...

Навремето Тодор Колев изпя песента "Фалшив герой". Явно е имал предвид днешна България, където простотията и глупостта създадоха образа на един фалшив герой на нашето безвремие. Кога ли ще му дойде краят?

Валентин Георгиев

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.