ГЕРБ са в интелектуална менопауза, а Борисов е в епохата на топлите вълни

https://svobodnoslovo.eu/komentar/gerb-sa-v-intelektualna-menopauza-a-borisov-e-v-epohata-na-toplite-valni/24761 SvobodnoSlovo.eu
ГЕРБ са в интелектуална менопауза, а Борисов е в епохата на топлите вълни

Ако ГЕРБ бяха нормална партия, а не проекция на едно раздуто свръхего, вчерашните откровения на Борисов, че формацията му е загубила нарочно президентските избори, трябваше да бъдат платени с моментална оставка и гневни тълпи пред централата, които да горят генералско чучело. Да приемем за миг, че Борисов казва истината (да, знам, че това е непосилно, но поне се опитайте) - какво означава да изгубиш избори нарочно? Тоест от ден номер едно ти си лъгал гласоподаватели, симпатизанти, актив и странични фенове. Това означава, че си пуснал Цецка Цачева като жертвен козел и си се кикотел като тъмен вещер в кабинета си над лузърите, които са ти повярвали.

Всъщност истината е точно обратната - ГЕРБ нямаха никакъв стратегически интерес да губят президентските избори. Точно обратното - победата на Радев и до днес е като рибя кост, която им е зеседнала на гърлото и колкото й да се мъчат, не могат да я откашлят. То не бяха комисии, дивотии и други цветанцветановщини. И се опитват да ме убедят, че ГЕРБ са искали точно това? Хохохо, все едно вампир доброволно да се подложи на слънчева баня.

"Признанията" на Борисов днес са опит за реконструкция на мита за непобедимост. Вижте ме, казва премиерът, аз даже мога да загубя избори по собствено желание. Което е върховна форма на арогантност. ГЕРБ са в интелектуална менопауза, а Борисов е в епохата на топлите вълни. Пазете го от слънцето и от стреса, че нещата стават мелодраматични...

Резултат с изображение за Александър Симов

http://pogled.info

 

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.