Гешев настъпи мотика, която удари Борисов

https://svobodnoslovo.eu/komentar/geshev-nastapi-motika-koyato-udari-borisov/14610 SvobodnoSlovo.eu
Гешев настъпи мотика, която удари Борисов

Като се търкаляш нагоре-надолу из Фейса, ту виждаш някои да питат гневно или подигравателно - къде е БСП, защо не протестират?

Ту виждаш призиви БСП да не ходи на протеста, че бил само на едни с изключително право на протест.

Или пък коментари, че БСП нямат право да са там.

И какво да стане? Да ги пуснат ли там или да не ги пускат? И кой пуска или не пуска на площада?

Впрочем, някои от БСП са си там от самото начало.

Други от БСП днес направиха опит за пленум да мъдрят дали да са на протеста или на кръгла маса с ГЕРБ - съвсем сериозно.

На този протест ценното е, че избухна спонтанно, след милицонерската акция на Гешев, който окупира с въоръжена полиция и спецчасти президентството, сякаш там има терористи.

Малко преди това БСП в парламента поиска оставка на правителството и тази оставка ще се дискутира и гласува по парламентарните процедури. Те затова и го искат БСП, не защото имаха шанс да бутнат кабинета, а защото това е единствен начин някакви техни критики срещу правителството да влязат в телевизиите.

Сега обаче стана интересно. Ситуацията вече е съвсем друга и изказванията по вота ще станат съвсем други.

Гешев настъпи мотика, която удари Борисов. И понеже Борисов се е заинатил и не ще да подава оставка, май Гешев ще опере пешкира. Той си го избра, той ще си го свали.

Иван Бакалов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.