Главчев можахме да изгоним, а един преводач за Таяни не можахме да намерим

https://svobodnoslovo.eu/komentar/glavchev-mozhahme-da-izgonim-a-edin-prevodach-za-tayani-ne-mozhahme-da-namerim/23922 SvobodnoSlovo.eu
Главчев можахме да изгоним, а един преводач за Таяни не можахме да намерим

Сума народ предупреждава, че с това европредседателство ще вземем да се изложим пред чужденците и ей-на - изложихме се още на входа. Толкова се зорихме заради шефа на европарламента Антонио Таяни, че чак председателя на нашия Димитър Главчев изгонихме, само и само кворум да има, но един преводач за речта му пред родните депутати и техни превъзходителства по балконите не можахме да намерим.

Да оставим настрана и това, че международната дейност на новия шеф на Народното събрание Цвета Караянчева започна с фалстарт, макар тя да е последният виновен за случая. А тя - цялата в бяло специално за случая. Но май стана също като във вица за номера в бяло.

А как само го чакахме - то не бяха приготовления, то не бяха извънредни заседания на парламента, то не бяха срещи с премиер, президент, депутати. Главата на цял председател на Народното ни събрание хвръкна заради тръшкането на БСП, че няма да влиза в залата и с Таяни, и без Таяни. Та, за да не се излагаме пред чужденците, свалихме Главчев, напълнихме залата и със свадливата опозиция и... Пак се изпожихме пред чужденците.

Гафът започна с това, че в залата на парламента зазвуча звучната италианска реч на Таяни, но медиите, които излъчваха на живо, не можаха да поднесат съдържанието ѝ на българските граждани, защото очевидно не беше предвидено симултаният превод да озвучава цялата зала, а се чуваше само в слушалките на присъстващите.

После се оказа, че дори и те не могат да разберат за какво става дума, тъй като в слушалките на гостите изобщо липсваше превод, та се наложи Таяни да прекъсне речта си, докато оправят повредата. По-нататък обаче посланията на онзи, който е избран на високия пост от всички народи на държавите членки на Европейския съюз, си останаха тайна за българския народ. Тъй де, да не би да е работа на нашенеца да чува какво говори шефа на европарламента, пък нищо, че за 10 години е внесъл около 7 милиарда лева в общоевропеската хазна. Да си наляга там парцалите и да се радва на коледните надбавки за пенсии.

Но все пак трябва да стане безпощадно ясно кой тъп парламентарен чиновник вкара в тоя конфуз цялото Народно събрание и веднага да го изритат оттам, преди още да ни е доорезилил по време на самото европредседателство. Щом можахме да изгоним Главчев заради ината на Корнелия Нинова, преценявайки като гаф наказанието, което ѝ наложи, тук дори няма какво да се преценява - гафът е толкова очевиден, че последствията не търпят никакво отлагане.

Иначе ще има да си се излагаме пред чужденците и през следващите 7 месеца. Таяни поне е от нашите географски ширини и може да се отнесе с разбиране и шегички към манталитета ни. Но Европейският съюз е далеч по-широко понятие и зер за това се борим

Автор: Ива Николова

ИЗЛАГАЦИЯ ПРЕД ЧУЖДЕНЦИТЕ! Главчев можахме да изгоним, а един преводач за Таяни не можахме да намерим

http://pik.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.