Гледам хленча на украинците из Западните страни. Та не знам тези хора какво са очаквали?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/gledam-hlencha-na-ukraincite-iz-zapadnite-strani-ta-ne-znam-tezi-hora-kakvo-sa-ochakvali/53525 SvobodnoSlovo.eu
Гледам хленча на украинците из Западните страни.  Та не знам тези хора какво са очаквали?

Гледам хленча на украинците из Западните страни. Било им скъпо, ама обслужването не било както си го преставяли, ама то данъците огромни и като ходиш да бачкаш за 2000 евро като ти вземат за осигуровки, за данъци и си платиш наема нищо не оставало.

Даже и здравното обслужване било ужасяващо. Някаква кака реве в Германия, че трябвало да чака 8 часа с дете вдигнало температура. Ми да беше звъннала на 112 и щеше да реве още повече как е останала с 500 евро по-малко.

Та не знам тези хора какво са очаквали? Тези страни са така структурирани, че там даром получаваш малко - колкото да оцеляваш. Оттам насетне се иска здраво бачкане и трудно може да се парашутираш от нулата на върха. Доходите на младите хора са малки, особено нискоквалифицираните. Едва като навъртиш един подобаващ се стаж, получиш съответните знания и умения нещата се променят. 

Та ако са чакали да ги замерят с пачки и да си живеят богато и безгрижно няма да им се получи. По-добре да хващат пътя обратно, да наритват Зелята и да падат на колене пред Вовата да им построи пак всичко, както направи СССР. Иначе ще си опъват по капиталистически и от тяхното ниво ще има бая труд да хвърлят, че след 10-15-20 години евентуално да живеят като западноевропейци.

Даниел Божилов 

2 Коментара

Още нещо тревожно

преди 1 година

Попаднах на няколко видеа, в които украинки бежанки се жалват, че държавата, в която се намират, е на практика отнела децата им. На едната принудително взели 9-годишната й дъщеря и я вкарали в психиатрична клиника. При посещенията на майката никой не желаел да й обясни за какво въобще я лекуват, а след няколко седмици с ужас разбрала, че детето е преместено някъде и няма изглежда да си го прибере в скоро време. Имаше поне 10 подобни случая с отчаяни жени, лишени от децата им. Не знам какво точно се случва, но ми идват наум смразяващи мисли, които се надявам да не се окажат истина. Да допълня, че ги разбрах, защото всички бяха рускоговорящи.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.