Гнилите зъби на СЕМ трябва да се вадят! Дори и Плевнелиев май го разбра...

https://svobodnoslovo.eu/komentar/gnilite-zabi-na-sem-tryabva-da-se-vadyat-dori-i-plevneliev-may-go-razbra/24933 SvobodnoSlovo.eu
Гнилите зъби на СЕМ трябва да се вадят! Дори и Плевнелиев май го разбра...

Между две лобирания за трошките Ф-16, Росен Плевнелив се изтърва да каже нещо важно, и, дръжте ме да не падна, смислено. "Ако бях действащ държавен глава, бих поискал оставката на Бетина Жотева", коментира той пред Дарик радио. "Не може представител на действаща институция и на стратегически важен регулаторен орган да се държи по този начин с хората, които трябва да приобщи чрез правила, това е грандиозна грешка", допълни още експрезидентът.

Разбира се, трябва да четем това с всичките условности на говорещия. Днес вече нищо не му струва да заема позата на принципност. Тоест едно е да си президент и да кажеш това, друго е да си свободен пенсионер, чиято единствена задача е да натресе американски самолети на Българската армия. А дори и все още да беше президент и наистина да бе изпълнил заканата си, уви, Жотева можеше спокойно да му покаже среден пръст. Като онзи дългия, който показа на свободното слово.

Въпреки това, нека да не подценяваме изказването на Плевнелиев. Дори този, който натресе госпожа Бетина в СЕМ, вече вдигна ръце от нея и се отказа от нейната защита. Май като матросовци в окопа на Бетина продължават да стоят единствено неколцина депутати от ГЕРБ и една камара запенени психодесни.

Отказът на Плевнелиев да застане зад Жотева е симптоматичен. Госпожа Бетина не успя да разбере, че тактиката на снишаването в този случай е изключително грешна и политически перверзна. Нейният огромен гаф не е нещо, което може да остане в историята. Жотева е загнилият зъб на СЕМ. Болката може временно да утихне, а зъбът единствено да пулсира, но всеки момент възпалението може да се върне като торнадо от страдание. Заради това е крайно време госпожа Бетина да чуе какво се случва край нея и да влезе в реалността. Щом даже Росен Плевнелиев не намери сили да я защити, тогава не виждам вече какви са нейните причини да остане. При всяко нейно публично явяване, болката ще се връща с нарастваща сила. Защото гнилите зъби се вадят. Това е единственото лечение. Дори и Плевнелиев май го разбра...

Александър Симов

Резултат с изображение за Александър Симов

http://pogled.info

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.