Гордея се с Българския Патриарх Даниил

https://svobodnoslovo.eu/komentar/gordeya-se-s-balgarskiya-patriarh-daniil/140827 SvobodnoSlovo.eu
Гордея се с Българския Патриарх Даниил

Гордея се с Българския Патриарх Даниил.

Патриарх Даниил се противопостави на киевската хунта и истамбулския поп Вартоломей и зае твърда позиция,като подкрепи Украинска православна църква-Московска патриаршия и Негово Блаженство Киевския и на цяла Украйна митрополит Онуфрий.

Зеленски реши да забрани дейността на каноничната Украинска православна църква-Московска патриаршия в Украйна,разбрахме от Укринформ. 

За наша радост,Негово Светейшество Българския патриарх Даниил защити по най-дипломатичен,но твърд начин Украинска православна църква и Негово Блаженство Киевския и на цяла Украйна митрополит Онуфрий от мръсните ръце на слугите на икуменизма и политиките на САЩ.

Патриарх Даниил написа писмо на Украинския митрополит Онуфрий, в което го поздрави за 10-та годишнина от Неговото тържествено въдворяване за митрополит Киевски и на цяла Украйна, след каноническия избор, осъществен от епископите на Украинската православна църква. Писмото прилагам с линк в коментар.

Припомням,че през 2019 г.,другата т.нар. Православна църква на Украйна (ПЦУ,с намесата на светската власт),получи от истамбулския поп Вартоломей,(който настоява да го величаят "Вселенски"), статут на автокефална църква.

 Същият Вартоломей, който отдавна стана вреден и рушителен за Православието,доста често се самонатрапва и в България,на Светия Синод,канен от външни светски екземпляри и организации.

Големият проблем на Вартоломей с България е, че БПЦ спря на узаконяването на авторитаризма му, заложен в концепцията на планирания Всеправославен събор и го провали. Сега вече много голям проблем му стана и Българският Патриарх Даниил.

Верният слуга на икуменизма и политиките на САЩ -Вартоломей, дори иска да определя кои да са патриарси и ако не слушат, да “преструктурира” църквата им с помощта на свой претендент.

 У нас обаче, получи най-звучния шамар с избора на Патриарх Даниил.

Няколко пъти вече, с викове “Недостоен”, произнесени на гръцки език, миряни, духовници и общественици изпращат Вартоломей от България.

Йордан Халачев

3 Коментара

Прик

2 months before

Амин!

Коментирай

Emigrant

2 months before

Само така! Церквата ще ни върне разсъдъка, дето сме го изгубили в прехода.

Коментирай

Emigrant

2 months before

Само така! Церквата ще ни върне разсъдъка, дето сме го изгубили в прехода.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.