Интересно ми е дали драгият избирател - електорална единица, знае какви са основните програмни точки на всяка една от партиите или коалициите, които се боричкат за гласа му

https://svobodnoslovo.eu/komentar/interesno-mi-e-dali-dragiyat-izbiratel-elektoralna-edinica-znae-kakvi-sa-osnovnite-programni-tochki-na-vsyaka-edna-ot-partiite-ili-koaliciite-koito-se-borichkat-za-glasa-mu/145172 SvobodnoSlovo.eu
Интересно ми е дали драгият избирател - електорална единица, знае какви са основните програмни точки на всяка една от партиите или коалициите, които се боричкат за гласа му

Интересно ми е дали драгият избирател - електорална единица, знае какви са основните програмни точки на всяка една от партиите или коалициите, които се боричкат за гласа му. Наблюдавайки участниците в поредното депутатско състезание, не виждам ясно открояващи се послания и дори липсват такива. Кампанията се води на личностно-обидно ниво, замеряне с кал на противника и самоубеждаване, че от партията /все едно коя/ по-убава нЕма.

Не видях програми за хората. Не видях някой конкретно да казва какво би направил в парламента като законопроекти, кауза или нещо такова.

Общо взето, кампаниите се обобщават със следното:

- Другите много крадат, ние ще ги спрем /как не става ясно, но у драгия избирател остава впечатлението, че ще спрат другите, като се опитат да крадат повече от тях/.

- Другите са прости, ние сме умни. Умнокрасивитетът дотолкова обаче е втръснал дори на собствения си електорат, че това вече не важи. Умни, умни, пък се сглобиха с простите. Наблюдавам дори върли привърженици на ДБ, които заявяват, че няма да гласуват, отвратени от срамните сглобки и компромиси.

- Само ние ще ви оправим. Тук посланията са в патриархално-ориенталски стил, недопускащ друг оправяч и спасител. Нещо като стар бей, който много иска да е единствен на харема, ама харемът вижда само късМек.

- Ако не сме ние, ще дойдат по-лоши /русофили, гербери, ДПС-ари, все едно какви - всички извън тях/. Тук кандидатите се надяват, че са по-малко отвратителни от другите и по този начин ще станат народни любимци.

- Видяхте, че и по-зле от нас има. Основно послание на ГЕРБ. Като са си прави, прави са си, и от тях по-зле има, ама това изобщо не е основание тях да ги избират.

- Ние сме познати. Ние сме непознати. Общо взето, на драгия електорат не му става много ясно кой за какво, но има смътното усещане, че някъде делят кокал.

Едно време поне имаш Бирена партия с ясни, отчетливи и смислени послания. А сега един умнокрасивитет и пишман патриоти. Дори циркът вече омръзна.

Елена Гунчева-Гривова

1 Коментара

licensed/graduate psychologist

55 minutes before

Българинът със собствена земя и собствено жилище без ипотеки оцелява , както е оцелявал през последните 1300 години. Нито е драг, нито е избирател. Драги избиратели търсете между овцете в старите разглезени общества. Българинът оцелява на личностно или фамилно ниво и толкоз. През последните години едва започват да се оформят групи и мрежи по интереси . Може би последните поколения са таргета на този вид агресия : "избирайте кой да ви управлява" , но всички останали не поддават на пропагандни клишета от рода - "давайте да гласуваме за да има кой да ни води" . Между другото , нужда от водач/чобанин/ имат точно овцете. Това са фактите от психологическа гледна точка за българите.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.