Историята с Габриел стана нещо като „хубава работа, ама българска“

https://svobodnoslovo.eu/komentar/istoriyata-s-gabriel-stana-neshto-kato-hubava-rabota-ama-balgarska/110347 SvobodnoSlovo.eu
Историята с Габриел стана нещо като „хубава работа, ама българска“

Историята с Габриел стана нещо като „хубава работа, ама българска“.

Нашата еврокомисарка тръгна към София да става премиер, но не е изключено да стигне до позицията „политически ангажирана домакиня“.

Още не седнала на стола на Дондуков-1 брюкселската бюрократка поиска главата на Гешев. И направи груба грешка защото се поведе по акъла на Борисов, който все още не е разбрал, че не може да си разиграва коня както преди. Неговата груба грешка е, че все още се вживява в ролята на сив кардинал. А това дразни американците, които вече не го харесват и му кроят отдавна кюляф.

С гушкане на новия щатски посланик работата няма да се уталожи. Човекът не е такъв. Не е Херо. Борисов трябваше да се кротне в парламента и да положи максимум усилия да минимизира предстоящите персонални имиджови щети и не само. А те предстоят.

Борисов вече е токсичен за ГЕРБ. Гешев се оказа твърд орех за неговите противници. Върна се от САЩ и направи изявление. Спокойно, уверено и със самочувствие контраатакува Борисов, Радев и други. Нямаше вид на изплашен от искането на Габриел да го уволни. Явно не блъфира.

Главният прокурор атакува Борисов директно, а Радев косвено. Предложението (ако е истина) на Борисов да го направи посланик подсказва, че босът на ГЕРБ играе в комбина с президента. Бойко няма позиция да предлага посланици. Още по-малко да ги командирова в чужбина в някое наше посолство.

Нинова явно е подочула нещо смущаващо и набързо се смота от хоризонта. Отказа да играе в схемата на Борисов. Много й се искаше да бъде „резервна гума“ в правителството с мандата на ГЕРБ, но след като усети, че корабът потъва...поиска да се консултира с партията. Ще тупа топката и ще пее старата песен „Щастието идва сал веднъж и ти казва здраво дръж“. Нинова е в същата позиция като Борисов. Като политик най-хубавото не й предстои. То отмина безвъзвратно. В живота втори дубъл няма.

В ужасно глуповата позиция изпадна Сарафов. Той явно все още не е разбрал, че вътрешнополитическият пейзаж се е променил чувствително и Борисов повече не е „голямата работа“. И проигра всичко, с което разполагаше на своя тезгях.

Циркът в този парламент ще си отиде, но клоуните остават за следващата поредна антиселекция.

Боян Чуков 

1 Коментара

Иванов

преди 11 месеца

Вдигам скромен палец за анализа. Имаме умни хора бе, имаме. на пръсти се броят изявените, но има и много други. Габриел още не е одобрена за премиер, но много учтиво и пъргаво я освободиха от старата и длъжност. Ако и това не е знак, ако и това не е оценка за нея и за хода на пожарникаря, здраве му кажи. Сега остава да я пратят на почетната служба домакиня , майка на детето си и на издръжка на съпруга си. Ще бъдем лишени от нейната мъдрост , досущ както ни лишиха от тая на Цецка Цачева и на ПКП, все несполучливи карти, хвърлени от големия играч с пожарникарско образование. Единственият коментар който чух директно от устата на Борисов преди години в Сандански, когато и аз като много други нямах представа за него беше " Комунистите ли, много са мръсни" Не съм знаел, че е бил партиен член и че ще ни озарява години наред със своята посредственост.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.