Как нямам един телефон да ги питам тези в парламента: вие къде се намирате?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/kak-nyamam-edin-telefon-da-gi-pitam-tezi-v-parlamenta-vie-kade-se-namirate/145185 SvobodnoSlovo.eu
Как нямам един телефон да ги питам тези в парламента: вие къде се намирате?

Как нямам един телефон да ги питам тези в парламента: вие къде се намирате?

Предизвикващата слабо отвращение т.нар. предизборна кампания е толкова жалка, че не е в състояние дори да предизвика голямо отвращение. 

Апатия и безразличие са външен израз на вътрешната погнуса на хората към политиката. И по-точно: към свирепите мафиотски битки, наричани политика поради пълната липса на същинска политика. 

Погнусата си има своя числов израз: 11% гласували в двата варненски района на частичните местни избори в неделя. 

Натежалите от килограми и престъпления мафиоти-“политици” на екрана не се притесняват от погнусата на хората. 

Защото и 5% да гласуват, пак ще има избрани 240 депутати и така нататък. 

Притесняват се само - някои от тях - тази апатия да не е предвестник на социален взрив. Засега могат да бъдат напълно спокойни. Засега. 

Лошото е, че и при рекордно високата активност през 2021 г. поривът за промяна бе осребрен от нахлулите в България брутални лъжци. 

Впрочем, напълно неподготвени дори за мащабните кражби, за които дойдоха - с изключение на най-притворния мазник сред тях: Асен Василев. 

“Промяната” - както и комунизмът, както и демокрацията - се оказа майка за малцина и мащеха за мнозина. 

Но това е печално всеизвестен факт. 

Особено жалко е състоянието на БСП, които се напъват да изглеждат алтернатива на ГЕРБ, след като даже и котките в ЦУМ разбраха, че мафията махна Корнелия именно, за да направи БСП патерица на мафията. 

Един месец добре платена анестезия - това е т.нар. предизборна кампания. 

И конкретно - партиите плащат на медиите поръчкови статии и видеа цял един месец. С какви пари? С нашите пари, които са си гласували като партийни субсидии плюс черните бандитски касички. 

И какво се получава? С нашите пари ни промиват мозъците, тоест ние им плащаме да ни лъжат. 

В съзнание ще дойдем на 28 октомври сутринта, за да се чудим “ма как така” се случи точно това, отново. 

По-опасното е, че главатарите на мафиотските кланове, наричани още национално разпознаваеми политици не знаят как да излязат от ситуацията. 

И като не знаят как да излязат, имат само един път - да се набутат още по-навътре във всеобщата безизходица. И така освен нейни причинители да се подготвят за ролята на нейни жертви. 

А най-опасното е, че този, който потрива ръце в президентството и се готви да оглави националното недоволство срещу мафията - този не само че не е алтернатива, но е един от преките виновници за съсипването на държавата през последните години. 

Истината е, че отникъде взорът надежда не види. 

Единственото упование е в Бог и нека Бог да пази България - защото прекалено много и прекалено силни са тези, които я унищожават отвътре. 

Бог да пази България! 

P.S. Днес си говорих с една 73-годишна отрудена жена от малко българско градче. 

- Как нямам един телефон да ги питам тези в парламента: вие къде се намирате? Вие вкъщи ли се намирате? 

Как така никой с никой не иска и как така всеки обвинява другия? Не виждате ли, че народът страда? 

Това ми каза тази отрудена чистосърдечна българска майка на три деца, баба и отскоро прабаба. 

Вероятно последният човек у нас, който си мисли, че на някого в политическата мафия /трябва да/ му пука за народа.

Александър Урумов

2 Коментара

Няма нужда да пишеш..

44 minutes before

Колко си омерзен. Просто правилно си решил да ме гласуваш , така , че си ,,ПЕЧЕЛИВШ,,. ! Печелиш ! Новият премиер , ще е Делян Пеевски! Браво! Това е резултатът от ,,мъдреци,, като теб! Той ,,бащински,, ще си вземе колкото му трябват от останалите ,,сглобявали се и готови пак да се сглобяват,,! Най- после ще ,,доживеем,, , етническа ,турска партия да спечели Избори на РБългария! Най-после доказахме, че сме ,,достойни,, наследници на Апостола , Ботев и всички опълченци..!!!! Урааааа...!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.