Лъжат ни: БТР-ИТЕ ЗА УКРАЙНА НЕ СА ТРЪГНАЛИ!!!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/lazhat-ni-btr-ite-za-ukrayna-ne-sa-tragnali/126651 SvobodnoSlovo.eu
Лъжат ни:  БТР-ИТЕ ЗА УКРАЙНА НЕ СА ТРЪГНАЛИ!!!

Лъжат ни:

БТР-ИТЕ ЗА УКРАЙНА НЕ СА ТРЪГНАЛИ!!! 

.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Вчерашната информация, появила се по всички медии, е неистина. 

БТР-ите не са тръгнали за Украйна. Сега, шест месеца след решението, се "групирали", за да тръгнат някога в пакет. "Групираното" щяло да завърши на 20 февруари (може би).

Как и защо не го направиха за 6 месеца изминало време - няма отговор! 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Както посочих в пост, Асен Василев е възразил за разход за транспорта им от 370 000 евро, понеже щял да минава през обществена поръчка и това щяло да забави процеса. Тагарев се бил съгласил. 

.

Плитки лъжи. 

📌В Закона за обществените поръчки фигурират текстове, които позволяват при специални случаи (какъвто е този) да не се обявява обществена поръчка. Никакъв проблем не е имало и с друг вариант - от 4 милиарда бюджет на отбраната със заповед на министъра да се заделят тези пари за транспорт. 

📌Украински бизнесмени предложили да платят транспорта, но нашите управници им отказали. 

📌За финал тези дни се намесило НАТО, чрез него англичаните поели този разход и поне този измислен претекст за забавянето е отпаднал. 

.

Сега очаквам нови претексти, щом се изчерпи "групирането". 

Навремето се заклех, че украинците ще видят бойна техника през крив макарон и за съжаление се оказах прав - забава вече две години след решението за предоставяне на военно-техническа помощ и над 6 месеца след решението за БТР-ите. 

Засега се отказва и предложението на Киев за преки сделки между България и Украйна за доставка на снаряди. Украинците настояват за тях, за да се избегнат посредниците по веригата от двете страна - тяхната и нашата, което ще намали цените и рязко ще ограничи корупцията.  

.

Толкова за "евроатлантизма" у нас на разни лица от Сглобката. 

Колко пъти ще трябва да повтарям, че в управляващата Сглобка, вкл. в ПП, руското лоби и Радев имат много силни проксита - по същество партия в партията!

Григор Лилов

10 Коментара

Отзцвоохвв

преди 2 месеца

Руското лобиране ли е причината , или корупционните копнежа на сглобката? Нима си мислите, че оръжието за Украйна е израз на любов към нея ? Никой, загрижен за нея, не би я снабдявали с оръжие, защото знае, че това ще я доведе до пълно ликвидиране . Всяка сделка с оръжие обогатява евроатлантическата сглобка с комисионни, както и нейните спонсори. Цената за транпортиране на БТР- те ще се поеме от държавата и ще потъне в правилния евроатлантически джоб, а не при "руско лоби".

Коментирай

Немо

преди 2 месеца

Ай, ай, ай пак англичаните ни "спасяват". Браво на тях.Скоро ще ни направят и ангелчета( нали от там идва името Англия).Много са грижовни сега за целия свят. Да сме послушни само трябва.

Коментирай

Чичо

преди 2 месеца

Григоре, Лилов, имам една мешка с пълна бойна готовност - подарявам ти я! Като пристигнеш в Украйна, пиши! Вземи със себе си Тагаренко да ти превежда заповедите!

Коментирай

Лазо

преди 2 месеца

А може просто да не чак толкова за показ тези гробници, както ги нарече един военен специалист. При пряко попадение нищо не остава от машините, а хората директо при св.Петър.

Коментирай

Фоки

преди 2 месеца

Още един загрижен за Украйна.Гриша, метай пушка на рамо и на фронта.Дай личен пример -умри геройски.А за тукашните бедни и отчаяни хора не мисли,тях Сглобката ще ги умори.Продажен Фашист.

Коментирай

Борис

преди 2 месеца

Абе Лилов,педал недоклатен!Толкова ли бързаш да изпратиш руски момчета и от двете страни на смърт?Ха вземи мешката и суха храна за два дни и марш!на фронт!Ама за това се иска дупе,а ти имаш насран и недоебан педераски ГЪЗ!БОКЛУК НЕДОКЛАТЕН!

Коментирай

Посетител

преди 2 месеца

А-ха, и други са забелязали лиловата загриженост за още непристигналите бтр-и в УкРайха... Присъединявам се към техните... пожелания... към автора.

Коментирай

Червената шапчица

преди 2 месеца

Може ли и аз да напопържам гнусния лилов... Както псуваше дядо ми... с чувство, патос и професионализъм...

Коментирай

Прик

преди 2 месеца

Ха,ха!! ГригорЛилов-бившия кореспондент на "Работническо Дело"!! Изтичай и докладвай поименно виновните за забавената доставка!

Коментирай

Попов

преди 2 месеца

И по-добре, че не са тръгнали. И без тях ролята ни е срамна.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.