Mакедонците са тясно и неразривно обвързани със Сърбия и реално нямат абсолютно никакви намерения да се присъединяват към ЕС

https://svobodnoslovo.eu/komentar/makedoncite-sa-tyasno-i-nerazrivno-obvarzani-sas-sarbiya-i-realno-nyamat-absolyutno-nikakvi-namereniya-da-se-prisaedinyavat-kam-es/142950 SvobodnoSlovo.eu
Mакедонците са тясно и неразривно обвързани със Сърбия и реално нямат абсолютно никакви намерения да се присъединяват към ЕС

Македонският вицепремиер, чието име не е важно и няма нужда да се споменава, направи стратегическа грешка! Ако бе казал, че "България се управлява от мизерници" щеше да е прав и мнозина бихме се съгласили с него, но той нарече БЪЛГАРИТЕ мизерници, а това вече е съвсем различно. Явно този човек е също толкова първичен и примитивен, както и нашите еднокнижници.

Естествено "реакцията" на България е смешна и жалка, изцяло според състоянието в което се намираме и нивото на политиците, които стоят формално начело на колонизираната ни и унижена държава. Тук обясниха, че така не е възпитано да се говори и заплашиха Северна Македония, че ще се оплачат на Урсула. Явно родните наведени безгръбначни лакеи на брюкселските калинки на Сорос не схващат, че македонците са тясно и неразривно обвързани със Сърбия и реално нямат абсолютно никакви намерения да се присъединяват към ЕС, въпреки че проформа кандидатстват за това. Те са част от съвсем различен геополитически вектор и очевидно плановете им са други. Т.е. да ги плашим, че няма да ги "подкрепим" в преговорите им с Урсула е несъстоятелно и смешно. Те се държат по този начин абсолютно тенденциозно и преднамерено, а и всеки е наясно, че кавито и обиди да бъдат нанесени на България, на каквито и унижения да бъде подложен политическият и елит, в крайна сметка той ще направи това, което му се разпореди, защото вече цял свят е знае, че тези хора нямат достойнство и за тях национална гордост, чест и дълг са далечни и неясни понятия.

Всеки, който иска да му стане ясно какво всъщност се случва на Балканите като цяло и с България в частност може просто да погледне транспортната карта на региона и неминуемо ще установи, че страната ни съвсем скоро ще се превърне в апендикс, сляпо черво. Важните транспортни трасета ни заобикалят, а Белград остава в центъра им и всичко ще минава от там. Не случайно новото правителство на Северна Македония моментално зачерна реализацията на транспортния коридор №8, който трябва да свърже италианското пристанище Бари и албанското Дуръс със Скопие - София и Черно море, за сметка на коридор №10 който свързва Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия и Северна Македония с Гърция.
От север положението е идентично. Голямото пристанище от нашата западна страна на Черно море е Констанца, а не Варна. И съответно важното транспортно трасе е през Букурещ към Будапеща, а отдолу (юг) е Солун-Скопие-Белград-Будапеща. Има и алтернативен йонийски коридор от пристанище Бар през Подгорица към Белград и от там Будапеща, който Китай строи с виски темпове. Не случайно големите китайски инвестиции в инфраструктура изцяло подминаха България - тук чисто и просто вече никой не иска да влага каквото и да било, инвестиционният процес е спрял и няма тенденция да се възобнови, доколкото въобще го е имало. 

Съществуват и редица други показателни проекти, които са в изпълнение и всеки един от тях старателно подминава България, някак си всичко се случва покрай нас.... Високоскоростна железопътна линия от Белград до Будапеща вече се строи, а тази от Букурещ към унгарската столица се проектира. За сведение в Гърция до българската граница се използват дизелови локомотиви, а жп връзка между София и Скопие въобще не съществува, нито магистрала или поне четирилентов високоскоростен път. От Кула до Видин един камион пътува два дни, защото България по някаква причина не можа за 30 години да изгради транспортен коридор IV и днес продължаваме да сме далеч от завършването му. 
Всичко това е показателно и на всеки, който малко от малко се поинтересува от тези неща, ще му стане ясно, че България ударно се превръща в територия с буферно предназначение! Истински апендикс във всяко едно отношение!

Това е и причината всеки да се чувства свободен да обижда и да се гаври с Родината ни, бидейки сигурен, че няма да има никакви последствия и българските политице ще преглътнат каквото и да им се каже! 
И защо изобщо някой таи очаквания някакви си македонци да уважават историята ни, след като тук тя е подложена на тотален погром и повсеместна фалшификация и отричане? От къде накъде друг ще уважава нещо, което самите ние не уважаваме и не пазим?

Страхил Ангелов

7 Коментара

Велизар Енчев МВнР унизително ридае пред Брюксел, вместо да остро да реагира и изтегли българския посланик

11 hours before

Чета плахата реакция на българското МВнР на македонската провокация към страната ни и за сетен път се убеждавам в безгръбначието на дипломацията ни. Вместо да отговори с твърд тон на обидните квалификации към България и българския народ, отправени от премиера Мицкоски и неговия икономически министър, българското външно министерство излиза с плаха декларация, в която се открояват три унизителни за нас пробойни: Първо, МВнР категорично отказва да влиза в „подобен неевропейски и несъвместим с доброто възпитание тон“...

Коментирай

Велизар Енчев МВнР унизително ридае пред Брюксел, вместо да остро да реагира и изтегли българския посланик

11 hours before

... Точно обратното: дипломацията ни трябва остро да реагира на Скопие, а не да завира главата си в пясъка. Добрият тон тук е не само неуместен, но безличен и издаващ слабост, вместо да демонстрира сила.Та ние сме 13-вековна държава държава, а не територия, с която може да се гаври всеки съсед! Второ, в текста на външното ни ведомство съзирам не твърд отговор на недопустими епитети и обиди, а умоляващ Скопие тон, абсолютно неадекватен на ситуацията. Авторите на този малодушен текст са го писали с едничката мисъл да не засегнат някого – хроничен порок, дълбоко вкоренен в речника и делата на евроатлантическата ни дипломация.

Коментирай

Велизар Енчев МВнР унизително ридае пред Брюксел, вместо да остро да реагира и изтегли българския посланик

10 hours before

Вместо да чуем ултимативно предупреждение към Мицкоски, че София може да върне евроветото заради нестихващата антибългарска кампания, четем поредното умолително послание: „За пореден път припомняме ключовото значение на развитието на добросъседски отношения за европейското бъдеще на Република Северна Македония...“ В МВнР не разбраха ли, че не СР Македония, а България е член на ЕС? И не ние, а те трябва да показват и доказват добросъседството си! Трето, като безпомощна държавица, нямаща сили сама да се защити и достойно да отвърне на грозни съседски обиди, МВнР върши героически ход, от който всъщност трябва да се срамува....

Коментирай

Родината ни не заслужаваше позора, който и лепнаха дон Шиши, Боко Тиквата и Кирчо § Кокорчо!

8 hours before

Родината ни не заслужаваше позора, който и лепнаха дон Шиши, Боко Тиквата и Кирчо § Кокорчо! 24 юни 2022 г. ще остане като ден на национално предателство, на позора, ден на националното унижение. https://epicenter.bg/article/Aleksandar-Urumov–Balgariya-ne-zasluzhavashe-tova-natsionalno-predatelstvo-/285903/11/0 България не заслужаваше този срам и позор! https://glasove.com/media/2022/06/24/112914/original.jpeg?_=1656068042

Коментирай

Иван Пеев

8 hours before

Айде да си каже мо... вината си е наша! Кому куреца бе необхдимо да признаваме държава Македония? Селяндура Зелю Зелев, и цялата пасмина около него, наричаща се демократи, ни го подадоха на два ката! Обявяваме съществуване на Югозападна България и прекратяваме контакти с всеки от така наречента Северна Македония. Ако гърците се мръщят, може да увеличиме територията на Югозападна България до Кавала.

Коментирай

Иван Пеев

8 hours before

Да не забравяме сръбското определение да политика: "С едната ръка по гърба глади, с другата курец вади."

Коментирай

Лакота

1 hour before

Само децата казват, 'айде да играем на войници и...готово, войната е започнала. При нас, дъртите е по-различно, ние трябва да се насъскваме, като при кучетата, да започнем да се мразим. Нататък е лесно. П.п. Апандисита, да...ненужен...ама пукне ли се, беля... Като нищо можеш да си умреш...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.