Малко повече информация за американската ядрена енергетика.

https://svobodnoslovo.eu/komentar/malko-poveche-informaciya-za-amerikanskata-yadrena-energetika/113049 SvobodnoSlovo.eu
Малко повече информация за американската ядрена енергетика.

Малко повече информация за американската ядрена енергетика.

- Последният въведен в експлоатация атомен реактор е вторията енергоблок на Watts Bar в Тенеси. 

- Предпоследният енергоблок е пил въведен в експлоатация през 1996 г пак в същата централа.

 

През този период американските производители се опитват да се закрепят на международните пазари.

През 2007 Уестинхауз подписва договор за намерение за строителство на четири блока АР-1000 в Китай. Трябвало е да бъдат въведени в експлоатация през 2013, но успяват едва 5 години по-късно. 

За този реактори има сключени договори с Полша, а също и с Индия за 6 реактора, но строителство засега не е започнато никъде, камо ли да има някакви срокове.

 

Да знаете с какви "специалисти" и строители на АЕЦ ни заблуждават.

Без енергетика няма никаква икономика и дори интернет. Когато загасне тока и тези млади българчета, които работят на ишлеме с мозъците си за чужди фирми и се фукат, че били IT-та и те ще останат без работа. 

 

Тези, които възнамеряват да бастисат реакторите на Беляне извършват национално предателство и обричат децата и внуците ни на мизерия и връщане в средновековието. И не, не съм апокалиптичен. Ето ви грубо сметката:

- г-н Асен Василев подписа закриването на топлоцентралите в Марца изток през 2026, което е след три години. Отпадат 40% от капацитета.

- АЕЦ дава около 30-35%. Но служебното правителство подписа в пети блок на АЕЦ да се използва американско гориво, което на практика ще го извади извън строя.

- ПАВЕЦ Чаира беше саботиран и също е извън строя, а той беше огромна батерия, която да съхранява ток от АЕЦ и соларни и вятърни мощности.

Накратко, само след 3-4 години, съществува съвсем реална опасност да изпаднем в тежък дефицит на електроенергия, което от своя страна ще доведе до тежък колапс на съвременния ни начин на живот.

Да не кажете, че не сте били предупредени.

Кой разбрал, разбрал.

Виктор Папазов

4 Коментара

Али Баба

преди 10 месеца

Преди малко един "капацитет" се изказа в обИдните новини, че ако запазим и построим АЕЦ Белене, сме щели да имаме свръхпроизводство на ел.енергия и нямало да има кой да я купува... Нормалните държави строят АЕЦ -ве и продават...на нашите не им пука... Нали ще са по топлите острови след 2 3 години. Или поне така си мислят...

Коментирай

случаен

преди 10 месеца

Г-н Папазов,нали знаете че до 2025 год. .населението ни трябва да бъде РЕДУЦИРАНО до 4 000 000. Защо ни е атомна.въглища ,вода и така нататък.

Коментирай

dimat

преди 10 месеца

Прав сте г-н Папазов,само,че,няма население,а един лашкан в различни посоки немислещ планктон!Никой няма да ви "чуе"!Стадото просто си чака края!То вече е в духовна смърт и максимум след 30-40 години няма да има и следа от него!За мен тези са фактите,а планктона може да си поспи в духовната смърт, и приключи с физическия, по метода на сварената жаба!

Коментирай

Иванов

преди 10 месеца

Новият ни УС посол си го каза в прав текс, съвсем като на дебили. Ние имаме две задачи, да премахнем руското влияние в България,( като ви направим отвратителни за Русия), и да прилапаме енергетиката ви, строена по време на мръсния социализъм. И нашите дебилни и роболепни политици, начело с банкянския ТЪПАК не само не възразяват, клатят щастливо глави и мислят единствено за собствените си задници. То бива липса на морал и на ум за такова подлагане, но нас ни убиват по бързата процедура. При положение, че хиляди пенсионери получават по 450 лева пенсия при сегашната инфлация, на всеки украинец обещават по 6000 годишен доход, което може и да не е вярно, щото само престоя им в скъпите хотели струва далеч повече. нашите лъжат престъпно.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.