Напрежението срещу ПРЕДАТЕЛСКОТО и некомпетентно правителство, лидирано от ПП, расте! Браво на енергетиците! Никакво отстъпление!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/naprezhenieto-sreshtu-predatelskoto-i-nekompetentno-pravitelstvo-lidirano-ot-pp-raste-bravo-na-energeticite-nikakvo-otstaplenie/117683 SvobodnoSlovo.eu
Напрежението срещу ПРЕДАТЕЛСКОТО и некомпетентно правителство, лидирано от ПП, расте! Браво на енергетиците! Никакво отстъпление!

Такова ЛЪЖЛИВО и РЕКЕТЬОРСКО НИЩОЖЕСТВО, готово на всякаква измама, която му хрумне в кухата девиантна глава, няма никъде по света! Може и без да му посочвам името, ще има 100% досещане от интелигентната ми приятелска Фейсбук листа!

Напрежението срещу ПРЕДАТЕЛСКОТО и некомпетентно правителство, лидирано от ПП, расте! Браво на енергетиците! Никакво отстъпление! И понеже ПП усещат своя задаващ се финал заради управленската им и чисто политическа некадърност, са се разбързали да предлагат реформата в службите, като опит да се прехвърли топката, някакъв скандал и върху ГЕРБ, и да рекетират Борисов! Реформата в службите била необходима, иначе нямало шенген. ПП са тежко дефектни и България трябва час по-скоро да се освободи от тях. Защото в противен случай след тях ще остане изпепелена земя, която няма да става за ползване дори за целите на посолствоТО (което ги домъкна тук и с това разрази особен вид новонапомпан антиамериканизъм).

ПП съсипват поетапно всички сектори на държавната икономика, сега издърпаха и щепсела на мариците, а оттам и на цялата енергетика, защото в този сектор има добре изчислени баланси. С ПВУ-то се слага край на българските мини и тецове, сектор, който произвежда над 40% от електроенергията в България. ПВУ е план за финансиране на проекти, които да решават последствията от ковида. Остава загадка, защо беше нужно да се въвеждат вътре решения, задължаващи държавата ни да ликвидира въглищната енергетика?! Защото едни хитреци и схемаджии обезпечават грабителската си практика, като я легитимират през европейско одобрение и така я оправдават. Схемаджиите намериха верния нюанс, зелената протекция, така че под тази опаковка да разгърнат свои бизнес схеми или да се закачат с комисиони към чужди, по-силни от тях бизнес субекти.

Помните ли като ликвидираха част от ядрената ни енергетика, когато затворихме 3 и 4 блок. За да може да настаним чужди компании, и да им отворим изкуствено създаден пазар! Е, не се научихме! Случайно ли е, че точно бившият изпълнителен директор на „Контур Глобал“ Красимир Ненов зае поста зам.-министър на енергетиката в това правителство?! Кажете ми, случайно ли е?! 702 млн. евро от ПВУ отиват при фирми, които са дъщерни на КонтурГлобал, американската централа „Марица Изток 3“. Напомням, че свързващото звено във всички тези фирми Васил Щонов беше човекът, който Кирил Петков постави в Надзорния съвет на ББР още по време на първото му служебно пишман министерстване. Топла връзка, а?! До този момент централата КонтурГлобал има договор с НЕК за продажба на електроенергия и така си осигурява гарантирана печалба. Договорът на централата обаче изтича през 2024 г., след броени месеци. Имаше идея да продадат на НЕК цялото дружество, което да ползваме като студен резерв. Но явно вече има нова сделка, наречена трансформация на енергийната мощност от въглища във ВЕИ с помощта на европейски средства. Ако се чудите защо така внезапно, ами сега отпускат парите! Тя, цялата централа не струва толкова – 700 млн. евро. Затваряме Маришкия басейн, за да отворим ВЕИ –паркове. Просто има такава опция сега и толкова!

Няма значение, че десетки хиляди остават на улицата, че Стара Загора ще се превърне в лунен пейзаж, както много подобни градове, загубили индустриите си. Не ни пука, че производството на електроенергия ще се свие 4 пъти. Че има и съпътстващи бизнеси, които също се изхранват от работата на мините и централата. Ако посмятаме, около 150 хиляди души в региона са свързани с дейността на дружествата в Маришкия басейн, техният доход зависи от мариците. От гледна точка на икономиката мините и дружествата в БЕХ са част от националната сигурност на държавата. Но алчните политически функционери не мислят за това. Те мислят само за изяждането! Какво още да налапат! Това са пирати, които минават за малко, ограбват и подпалват потъващия вражески кораб. Дойдоха с идеята да се борят с корупцията, а показват най-отвратителната възможна свързаност на властта с корпорациите. Тези „политици“ пораждат истинска остра ПОГНУСА с корупция, която дори не желае да се прикрива. Тя е на показ, на почит, легендирана като харвардска икономическа умност.

Стига сте правили народа на глупав! Не сте вие най-умните! Вие сте просто възможно НАЙ-НАГЛИТЕ.

Енергията се превръща в активна икономика. Това са единствените централи в Европа, които произвеждат електроенергия буквално от пръст. Защото лигнитните въглища, които са в Маришкия басейн, се намират в почвата. Появи се и една идея, да се изгражда магистрално електропреносно трасе от Александруполис до Маришкия басейн, защото в района на Александруполис се изгражда частна газова централа. Отделно от това ЕСО вече са информирали БЕХ, че можем да внасяме електроенергия от Турция и няма нужда да строи каквито и да са нови БАЗОВИ мощности. Щото ВЕИ не са базови мощности. Усещате ли какво се случва?! Както и с газа, ще се изпотрепат съседите ни – Гърция и Турция, да се надпреварват кой да усвои безразсъдно освобождаващия се пазар на България. Няма да уточнявам коя съседка ще ни усвои изцяло. Ние се сдаваме доброволно! Една психически болна хунта разсипва държавата. И няма кой отвътре да я спре. ГЕРБ могат, но изчакват. Не съм сигурна обаче, че може да е възможно по-нататък изобщо някакво възстановяване. Потъването е на дъното.

Изобщо, както с меморандума, свързан с „Джемкорп“, всякакви хрумвания за лични печалби от предложения на предприемачи са добре дошли в СХЕМАДЖИЙСКИТЕ АЛЧНИ ДУШИ на индивидите, които в момента управляват България. Кой откъдето ги хване им пуска идея за извличане на пари и те със замах започват да действат, дори ако трябва на мига да съборят държавата.

Унищожиха газовия сектор, сега унищожават енергийния! Причини и аргументи винаги ще се намерят. Кои от кои по-харвардски.

Истината е една: НЕГРАМОТНИ АЛЧНИ АФЕРИСТИ УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА, БРОКЕРИ НА КОРПОРАТИВНИ ИНТЕРЕСИ! Страшно е държавата да попадне в ръцете на хора, които я управляват като вражеска фирма, която следва да измамят, опоскат, ликвидират! Закриваме собствените енергийни източници в ситуация на война в района на Черно море!

Няма по-некадърно правителство! Закриваме собствените енергийни източници, докато ПОДМЕНЯМЕ вида на горивото в единствената ядрена мощност, която се източва през обръчи от частни фирми. „Булгаргаз“ е разбит, НЕК е съсипана, АЕЦ-а не е ясно как ще работи, ПАВЕЦ „Чаира“ е счупена, сега приключваме и мощностите в Маришкия басейн!

Защо, бе, дефектни! Само за обикновена алчност ли става дума или сте и функционално неграмотни, и дехуманизирани едновременно?!!!

Калина Андролова

14 Коментара

Точно!

преди 1 месец

Хайде всеобща стачка!

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Тази Мата Хари съвсем изкукурига. Много е всеотдайна на Боко тиквата. Боко е щедър - добре плаща.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Какво е точно... Как стачка, ве... Правителството на Боко тиквата ще падне. Марийка от Хаджидимово какво ще работи, а...

Коментирай

Шмайз

преди 1 месец

Трябва да излезем от ес и нато. Няма друго лечение.

Коментирай

Шмайз

преди 1 месец

Трябва да излезем от ес и нато. Няма друго лечение.

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Стига с това излизане. Трябва да има влизане и да стои там, а не да излиза... А относно Калина Андролова - защо не каже на Боко да развали сглобката щом положението е толкова зле? Калина Андролова е леке...

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 месец

Президентката на Словакия се казва Сузана Капутова. Така я наричат в цяла европа и Словакия. Тя така се казва. Само в България я наричат Зузана Чапутова... Това е грешно.

Коментирай

Мина

преди 1 месец

“Остава загадка, защо беше нужно да се въвеждат вътре решения, задължаващи държавата ни да ликвидира въглищната енергетика?! “ Не е никаква загадка. Това е част от плана им за унищожение на България и ликвидиране на българския народ. Кого ще заселят в тези земи, след като прогонят българите?! Въпросът е риторичен. Умните хора знаят! Вижте Армения! Само напред! Или сега, или никога! Измамата е ясна! Шайката си следва плана, с ала-бала измама!

Коментирай

Мина

преди 1 месец

Ваш баща е дяволът; и вие искате да изпълните похотите на баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, говори своето, защото е лъжец и баща на лъжата. Йоан 8:44

Коментирай

Мина

преди 1 месец

Енергетиците- с кого ще “преговаряте”?! И този въпрос е риторичен. Изборът е ваш. Не забравяйте, че на карта е заложена съдбата на Родината ни и на малкото останал български НАрод- РОД. Емигрантите- помислете. Връщайте се. При корените си. “Няма как да служите на двама господари- Господа и мамона” Засега толкова от мен. “Спаси, Господи, Твоите люде и благослови твоето наследие, като даруваш на православните християни победа над враговете и ги запазиш с твоя КРЪСТ”. Амин!

Коментирай

Огнян Ангелов

преди 1 месец

Браво,тази млада дама най точно описа грабежа и неграмотното управление на тези продажници пп,дб,герб...след тях няма сила която да "вдигне на крака" затъващата ни държава.

Коментирай

Мина

преди 1 месец

Г-н Огнян! Не случайно името Ви е Огнено! Има сила! Не се предавайте! За Едно сме! Никакво връщане назад и предаване! Само напред! С Господ Исус Христос!

Коментирай

Бахой

преди 1 месец

Еееех...ехтяла битка величава на високо енергийните нива!

Коментирай

Бахой

преди 1 месец

Еееех...ехтяла битка величава на високо енергийните нива!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.