Не само си върнахме Орлов мост, но го и удържахме

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ne-samo-si-varnahme-orlov-most-no-go-i-udarzhahme/14115 SvobodnoSlovo.eu
Не само си върнахме Орлов мост, но го и удържахме

Не само си върнахме Орлов мост, но го и удържахме.

Добро утро.

Малко след 2 сутринта отбихме вял опит на жандармерията да се намеси в събитията. Към 3 часа Орлов мост беше опасан с барикади. Към 4.30, когато се очакваше основният щурм, Орлов мост беше крепост. Барикадите бяха подсилени така, че - освен на 2-3 по-уязвими места на западната барикада - през тях можеше да се мине предимно с багер.

Към 5 се разбра със сигурност, че чакащите цяла нощ основни жандармерийски сили, струпани покрай Александър Невски, Националния стадион и Алея Яворов се изтеглят.

Към изгрев слънце беше обявена победата. Тя е точно по Сун Дзъ: най-чистата победа е тази, която е постигната без влизане в бой. Такава победа е, обаче, разрушителна за загубилата страна - в случая, мутренската власт - защото тя е с пречупен боен дух и вече не е боеспособна. На твое място бих подал молба за назначение като готвач на Крепост Орлов мост.

Мутри вън!

Оставка!

Валери - хайде хващай онази релса и се мятай от онзи мост. Не ставаш за военачалник. И за ефрейтор не ставаш.

Евгений Дайнов

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.