Не ви ли писна да ви правят на глупаци?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/ne-vi-li-pisna-da-vi-pravyat-na-glupaci/24686 SvobodnoSlovo.eu
Не ви ли писна да ви правят на глупаци?

Не ви ли писна да ви правят на глупаци? Не ви ли писна управляващите да се правят на ощипани всеки път, щом сгазят лука? Уви, все по-често взе да се случва гербаджийски калинки, суджуци и далавераджии да "избухват" скандално. Обаче лидерите в ГЕРБ съвсем безпардонно обясняват как "Всеки прави грешки" или "То се случва"...

"Грешчиците" обаче понякога са 5 обвинения като в случая с Живко Мартинов - за изнудване, за натиск над "врагове", за спасяване от наказателно преследване и др. Далеч по-дребнаво сякаш изглежда провинението на гербаждиите в Перник (стр. 3). Председателка на група общински съветници се разбрала с кметицата да вземе под наем половин детска градина. Което според кмета не било неморално. Ама пък е морална реакцията на общинарката едва след медийното избухване на скандала да се откаже от инвестиционните си мераци, а ремонтираното да хариже на общината.

'Ма то се случва, бе... Май това е лайтмотивът от оплетения опит на Вяра Церовска да оправдае както предварителната си комуникация със съпартийката й, така и видимия конфликт на интереси, който избуява в цялата ситуация.

'Ма то и друго се случи - през 2015 г. същата Церовска нашумя покрай друг скандал. До 55 медии бе изпратен запис, на който тя се изцепва "Просто си платихме вота" и се чуват уговорки за купуване на гласове. Злите езици твърдяха, че бесни другарчета решили да натопят протежето на Цветан Цветанов. Тогава още преди прокуратурата да се произнесе, Бойко Борисов вече имаше становище и защити съпартийката си. "Записът от Перник не е верен. Вече е проверен. Това е от миналите евроизбори и става въпрос за застъпници", каза той бързешком. А Церовска подаде сигнал за шантаж и изнудване. 'Щото хакери разбили пощенска кутия на гербаджийски кмет и разпратили от негово име "фалшивия аудиозапис". Ама това са минали неща. Всеки греши в тоя живот, както казва Цветан Цветанов. Сега Церовска е кмет и обича да обсъжда със съпартийци бизнес интересите им. Дори ако това дразни перничани. Всъщност това било честа практика. Друго си е кметът да подкрепя бизнеса. Ама само "правилния", да не си помислите нещо.

Скандалът продължава да си остава незабелязан от Борисов и Цветанов. Вече повече от седмица, по изпитан гербаджийски маниер, ръководството на партията се е стаило. Седи и чака да види що ще каже народът. Ако са големи отзвукът и възмущението, сигурно ще се направят на строги и ще сгълчат някой. Ама няма да е много тежко, 'щото нали всеки греши... А в Перник Церовска ще си реди на уше гербаджийски заверки. В Алфатар пък колежката й беше уредила щерка си на работа и на никого това не направи впечатление.

'Ма то това се случва, 'щото е "гарантирано от ГЕРБ".

Павлета Давидова

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.