Някой от почитаемото правителство дали разбра докъде ни доведе заигравката му с уличното правораздаване?

https://svobodnoslovo.eu/komentar/nyakoy-ot-pochitaemoto-pravitelstvo-dali-razbra-dokade-ni-dovede-zaigravkata-mu-s-ulichnoto-pravorazdavane/115624 SvobodnoSlovo.eu
Някой от почитаемото правителство дали разбра докъде ни доведе заигравката му с уличното правораздаване?

Някой от почитаемото правителство дали разбра докъде ни доведе заигравката му с уличното правораздаване? Някой схвана ли какъв е резултатът от циничния пиар, при който темата за излъганите избиратели на Сглобката и управленската й немощ се замени с непрестанни криминални новини - с вопли на жертви и хули към съдии? Резултатът е, че пияна тълпа побесня и линчува човек, който без да иска отне живота на оставено без надзор малко дете. Линч! Присъдата на улицата. Колективно зверско убийство, което би ужасило и животните в джунглата. 

И това на първо време. Телевизионното облъчване на българските зрители с безнаказани средновековни насилия би могло да предизвика още извънсъдебни разправи и (не дай си, Боже) реалити екзекуции. Особено, ако не спре - ако продължи да се пуска по медиите, като димна завеса пред държавното производство на щуротии и далавери.

Дали някой от властимащите ( от тези, които сбъднаха мечтата си да притежават властта на всяка цена) ще го проумее навреме? Или ще го проумее чак тогава, когато някоя друга гневна тълпа го свали от бронирания му мерцедес? И колко публични екзекуции ще преброи медийният му персонал в това време?

Анна Заркова

1 Коментара

Доктор "Ох, боли"

преди 8 месеца

А, не! Първо, Сглобката не е "почитаемо правителство". Второ - трагичният случай в бургаско не е резултат от "непрестанни криминални новини - с вопли на жертви и хули към съдии?" Резултат е на години грешна политика на оневиняване, толериране и поощряване на едно примитивно малцинство, което не знае и никога няма да разбере какво е морал, морални и етични ценности и отговорност! "Празнували курбан" -те са все още в Средновековието. Занимават се с жертвоприношения! За жалост, еволюцията ги е подминала. А жертвите трябва да имат глас. Да наричаш исконното им право на правосъдие "вопли", да пишеш за тях с такова презрение, не ти прави чест. Не съм сигурна, че разбираш смисъла на последната дума в преходното изречение, но опитай. Виж и в тълковния речник.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.