Основният проблем не е в закона, а в хората, които го прилагат и които трябва да го спазват

https://svobodnoslovo.eu/komentar/osnovniyat-problem-ne-e-v-zakona-a-v-horata-koito-go-prilagat-i-koito-tryabva-da-go-spazvat/114196 SvobodnoSlovo.eu
Основният проблем не е в закона, а в хората, които го прилагат и които трябва да го спазват

Депутатите щели извънредно да се събират и да променят Наказателния кодекс, който променяха ударно преди броени дни. Поправките, които смятат да правят извънредно са меко казани глупави и определено неработещи.

  Депутати, които не са влизали в съдебна зала, депутати, които не могат да направят разлика между ГПК и НПК, пишат екстренно глупави законови текстове, за да се харесат на обществото, което ги ненавижда.

  Основният проблем не е в закона, а в хората, които го прилагат и които трябва да го спазват. В журналистическата си и житейска практика съм разглеждал различни случаи. На мои приятели бе убита дъщеря им заедно с невръстната им внучка, но същото това общество не се трогна и не излезе да протестира. Не се трогнаха и депутати, за да се замислят за промени в закона, които да не дават възможност на мастити адвокати да ползват вратичките в закона и да измъкват убиеца от най-суровото и справедливо наказание. 

   Медиите не съобщаваха усложливо за несправедливите присъди и не призоваваха за протести, както го направиха преди два дена. За пореден път се проведе активно мероприятие с акцент върху сексуалната ориентираност. Всъщност ударните промени на НК бяха именно с акцент върху сексуалната ориентираност и ни превърнаха по презумпция в престъпници.

   Защото, представете си, някой роден с пишка се самоопределял за жена и може да ви съди по всяко време по последните промени на НК? Странно защо никой не протестира срещу тази антихристиянска идеология? Идеология, която убива всякакви ценности и води до разврат и извращения на подрастващото поколение, а резултатите вече са налице?

Димитър Байрактаров

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.