Отменете всички пресконференции, за да може госпожа Бетина да живее в мир със себе си

https://svobodnoslovo.eu/komentar/otmenete-vsichki-preskonferencii-za-da-mozhe-gospozha-betina-da-zhivee-v-mir-sas-sebe-si/25058 SvobodnoSlovo.eu
Отменете всички пресконференции, за да може госпожа Бетина да живее в мир със себе си

Бетина Жотева иска да съди журналист за въпрос. За въпрос! Отменете всички пресконференции, за да може госпожа Бетина да живее в мир със себе си и собствената си съвест. Забранете всички интервюта, че от толкова въпроси госпожа Бетина ще се разори от хонорари за адвокати.

Дори само това действие показва, че тази дама няма представа къде се намира, какво означава свобода на словото и какъв е смисълът на истинската журналистика. А е член на медиен регулатор. Тази същата госпожа Бетина само след два месеца ще трябва да гласува за нов шеф на БНТ. Вие нали си представяте какви ще са критериите за избор? Нали нямате съмнения, че същата, която вилнее с думи като "комунета", по никакъв начин няма да е на висотата на своята отговорност. Слушах госпожа Бетина и се сещах за онези ледени думи на Гео Милев в "Полицейска критика":

Забранено е –

да се говори

да се мисли

да се пише

да се чете

а най-сетне и

да се живее.

Изпитвам тягостното усещане, че госпожа Регулаторката като ги чете ще кима одобрително с глава и ще сумти възхитително...

Александър Симов

Резултат с изображение за Александър Симов

facebook.com

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.