Отново за Истанбулската конвенция!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/otnovo-za-istanbulskata-konvenciya/132224 SvobodnoSlovo.eu
Отново за Истанбулската конвенция!

Да погледнем в ретроспектива как Истанбулската конвенция е решила проблемите с домашното насилие в България, защото нали за това я подписахме.

На 21.04.2016 госпожа Екатерина Михайлова е публикувала в профила си във фейсбук следното:

"Днес в 11:34 часа подписах Истанбулската конвенция.

Миналата седмица правителството взе решение да се присъединим към Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие.

До момента документът е одобрен от 38 държави, 24 от които са членки на ЕС. С присъединяването си към Конвенцията България се задължава да вземе мерки за предотвратяване и справяне със всички форми на насилие, породено от неравенството между половете, за защита на пострадалите и за ефективно съдебно преследване на извършителите. Както и за събиране на информация и повишаване на осведомеността на обществото по проблема с домашното насилие.

Подписването на конвенцията е исторически акт, защото статистиката показва, че всяка 4-та жена в България е жертва на домашно насилие. А също така и че при 30% от жените тормозът продължава средно по 10 години.

Недопустимо е в съвременното общество да съществуват подобни практики.

Наша е отговорността те да бъдат прекратени, а извършителите да бъдат наказани с цялата строгост на закона. В България не трябва да съществуват страх и безнаказаност. Това е общата ни кауза."

Когато госпожата от ГЕРБ си слага подписа под този "исторически акт" през 2016, годишно в България има регистрирани 1300 случая на домашно насилие.

Следващата година те се увеличават на 1500.

2022 скачат двойно - 3650!

И стигаме до бума през 2023 - над 3700, вкл. и казусът Дебора!

Стана ли ви ясно сега как политиците изпълняват лобистки поръчки на чужди интереси, транс-национални корпорацци и в ущърб на българския интерес?!

Разбрахте ли, че Истанбулската конвенция не предпазва жените и децата от домашно насилие, а, напротив - увеличава го. Като в същото време лишава държавата от основни функции и за сметка на това овластява НПО-та, и чужди организации, които изземват функциите на държавните органи. Фондации с частни капитали, от никого неизбирани, неносещити отговорнст, но политиците доброволно им делегират надправителствени функции.

Опичайте си акъла на 9 юни!

Mariela Nordell

9 Коментара

хамалин

преди 1 седмица

браво (бг вече е социална шизофриния)

Коментирай

хамалин

преди 1 седмица

браво (бг вече е социална шизофриния)

Коментирай

BLIMAN

преди 1 седмица

Гласувам за партия, която не е подчинена на посолството и е против войната в Украйна.

Коментирай

Реалист

преди 1 седмица

Прелюбопитен факт - всички подклисари на Драгалевеца станаха професори в Свободния.....

Коментирай

БАЙ МЕДО ГУМАДЖИЯТА

преди 1 седмица

Помогнете!!! Не мога да си определя сексуалната ориентация! Много се кефя на лезбийките, но ми се повръща от педалите. Насочете ме към подходяща НПО, МОЛЯ...

Коментирай

Иван Пеев

преди 1 седмица

Феминизмът е измислен от грозни, мързеливи и фригидни жени, т.е. от отпадъка! За жената българинът е казал - бой, сурови дърва и малки деца, за да не мисли за глупости. А, който не е българин - бегом извън страната!!!

Коментирай

БАЙ МЕДО ГУМАДЖИЯТА

преди 1 седмица

Пеев, не си прав. "За всеки влак си има пътници". Първата книга на психологическа тематика, която прочетох. беше: "Грозното". Преди много години беше, но това което помня е: красиви, грозни...една работа вършат. Важно е да се къпят редовно и да си МИЯТ ЗЪБИТЕ...

Коментирай

огнеборец3

преди 1 седмица

Връзката е същата, като в САЩ по отношение на опитите на либераст-демократите да ограничат правата на американците да притежават и носят оръжие. По времето на Обама и сега на Байден имаме локални върхове за случаите на масови стрелби. А по времето на Тръмп - имахме рязко понижение на броя на подобните случаи. Мисля, че коментарът е излишен...

Коментирай

бианка

преди 1 седмица

Не разрах написалата или написалият това другар дали е разбрал, че тази конвенция не е ратифицирана от България. Това прави всичките й или му аргументи излишни и нищожни, както и нищо незначещите коментари под нещо, което е нищожно като теза. Предпоставката е невярна- няма такъв факт и оттам и всичко друго. Даже, като се има предвид, че конвенцията не е ртифицирана, като че ли т. нар. автор дава аргументи за обратното- че сме в такова положение и защото не сме се присъединили. Ха сега!

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.