Пазете живота на депутатите, скъпи са ни

https://svobodnoslovo.eu/komentar/pazete-zhivota-na-deputatite-skapi-sa-ni/25011 SvobodnoSlovo.eu
Пазете живота на депутатите, скъпи са ни

7 млн. лв. за застраховка живот - от всеки избирател по левче

Народното събрание обяви поръчка за групова застраховка живот за българските депутати. Всеки от тях ще получи 30 000 лева, ако го застигне инцидент, докато си изпълнява служебния дълг. 240 по 30 000 е малко над 7 милиона – има, няма по лев ще плати всеки избирател, за да остане депутатът цял и неприкосновен.

Това обаче е нелека задача, като се има предвид огромният риск, под който живеят нашите избраници.

От една страна, приковани към законодателството в парламента и лимузините пред него, те водят уседнал живот. Уседналият живот пък води до затлъстяване.

А наднорменото тегло отваря широката вратата за болестите на съдечно-съдовата система, най-вече инфаркт и инсулт. Така че не е добре депутатите да наддават – ще ни излезе през носа. От друга страна, ако някой реши да ги отвлича, колкото по-голямо е живото тегло, толкова по-невъзможно ще е да ги помести. Доказано е, че мършавите депутати могат да бъдат бити много по-лесно, отколкото корпулентните им колеги. Така че най-добре всеки български гражданин да вади левчето - да сме отметнали и този харч.

Капка Тодорова, Берлин

http://24chasa.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.