По повод подписката за референдум за запазване на лева искам да обясня няколко прости неща:

https://svobodnoslovo.eu/komentar/po-povod-podpiskata-za-referendum-za-zapazvane-na-leva-iskam-da-obyasnya-nyakolko-prosti-neshta/44226 SvobodnoSlovo.eu
По повод подписката за референдум за запазване на лева искам да обясня няколко прости неща:

По повод подписката за референдум за запазване на лева искам да обясня няколко прости неща:

1. Нали постоянно ни проглушавт ушите с думата "демокрация". Та ако погледнете който и да е речник, ще видите, че това означава власт на народа. Народа обикновенно изразява мнението си на избори и референдуми.

2. Подписката е за това да има референдум, а не дали сте за или против лева/еврото. Т.е. подписката е за да БЪДЕТЕ ПИТАНИ! Едва на референдума, ще имате възможност да изразите мнението си за или против.

3. Участвайки в подписката вие просто заявявате на управляващата политическата пяна, че искаме да бъдем питани и че НИЕ, а не ТЕ ще решат кога да се приеме чуждата валута, която те вече са подписали, че приемат без да са ни питали.

4. Отказа да участвате в подписката означава, че смятате, че няма нужда да ви питат, защото вашето мнение няма значение или че нямате мнение и сте оставили важните решения да ги взима някой друг вместо вас. Това също е подход, но не съм сигурен дали в такъв случай терминът "гражданин" е подходящ да се използва по ваш адрес. Идват ми на ум други определения като васал, роб и т.н.

5. Истерията и съпротивата срещу провеждането на референдум от едни, които са се самонарекли за демократи, всъщност показва, че никак не им се иска народа да се произнесе.

6. Ако някой твърди, че не сте достатъчо грамотни да се произнасяте по такъв въпрос, го попитайте - "как така съм грамотен да избирам депутати и президент, а не съм грамотен да гласувам против отказа от национален суверенитет?"

Надявам се, да сте разбрали?

За по-чувствителните въпроси винаги има Телеграм.

Виктор Папазов

4 Коментара

аз не вярвам на нищо и на никого!!!ЗАЩОТО

преди 1 година

ЩЕ ФАЛШИФИЦИРАТ РЕЗУЛТАТА!!!НЕ МОЖЕМ ДА СЕ "преброим",КОЛКО ВРЕМЕ ВЕЧЕ НЯМА "ВЯРНИ изборни списъци",ОТ КОЛКО ГОДИНИ НЯМАМЕ "електронно правителство",НЯМАМЕ ПЪТИЩА,НЯМАМЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ,то НЯМА ВЕЧЕ И "народ" с КОЙТО ДА СЕ ГОРДЕЕМ,НИЩО НЯМА ВЕЧЕ!!!!НА ВСЯКЪДЕ ПО "родината" ОСТАНАХА САМО ОТПАДЪЦИ!!!БЕЗ КОМЕНТАР!!!

Коментирай

до ФУСКеу...още ЕДИН

преди 1 година

ОТПАДЪК "изплува" В ПОМИЯТА бг,КАТО КУЧЕШКО Л@йНО!!!СМЯТАЛ СЕ ЗА НАДчовек!!!ЗАРАДИ ТАКИВи ОТПАДЪЦИ "стигнахме" ДО ТУК!!!!венсеремОс!!!!

Коментирай

Червената шапчица

преди 1 година

Полицай спира мотор с трима пияни... - Забранено е да се возите трима... Ония се обръщат рязко... - Бахти... изръсили сме някъде Кольо Вейронов...

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.