Пожарът „Турция – Европа” пламна!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/pozharat-turciya-evropa-plamna/25821 SvobodnoSlovo.eu
Пожарът „Турция – Европа” пламна!

Пожарът „Турция – Европа” пламти от няколко дни. Всички европейски държави заемат позиции и застават рязко в подкрепа на общността. Само нашите власти са потънали в някакво свенливо мълчание по темата, която че ли държавата, нажежила страстите на континента, не е зад южната ни граница, а на северния полюс.

Президентът Румен Радев се провикна за обществената поръчка за ТОЛ системата на „Пътна инфраструктура” още преди да е встъпил в длъжност, без изобщо да му е работа. Сега обаче, вече като главнокомандващ, и президент, дума не обелва за опасностите пред България от страстите, които Ердоган нажежава в Европа. Нищо, че турският президент плаши да залее континента с бежанците, които удържа в страната си. Като че ли няма да ги залее от нашата територия, а някъде от въздуха. И кой знае, защо никой и дума не обелва пред европейските фактори, че държавата ни се нуждае от помощ за охрана на границата в името на прочутата европейска солидарност. Защото тия бежанци я останат у нас, я не, но при тях със сигурност ще отидат.

Вярно, в момента държавният глава няма как да свика КСНС, понеже партиите си имат по-важни грижи от сигурността на държавата – плетките за следващия парламент. Намериха и те кога да се правят на политици, точно когато трябва да се държат като държавници. Но към Министерския съвет все още действа Съветът по сигурност, в който участват възловите министри, които трябва да изработят плана за действие и позицията на България. А след позорното бягство на бившия ни меркантилен до неприличие еврокомисар Кристалина Георгиева,  страната ни все още има евродепутати, които би трябвало да могат да защитят интересите ѝ в Брюксел. Така че все още не всичко е загубено за нас.

А при това критично положение няма ли някой овластен най-сетне да каже какво я правим тая партия ДОСТ, която е нагъл проводник на чужди и очевидно неприемливи за Европа политически интереси като тези на Ердоган, при положение, че министри на Турция обитават предизборните ѝ клипове? Понеже, колкото и да си дере ризата лидерът  на ДОСТ Лютви Местан, че е проевропейски и пронатовски ориентиран, след сблъсъците през последните дни между Турция и ЕС, очевидно Европейският съюз не е протурски ориентиран. И при всички случаи не е проердогановски настроен, за разлика от Местан. Наистина ли нито една институция в държавата ни не разбира, че тия мимикрирали политически структури всъщност застрашават националната ни сигурност?

Хайде стига с тая свобода и толерантност на тоя и на оня и с тия права и свободи на тия или ония! И ние, всички български граждани, имаме право на свобода, толерантност, права и свободи. Ало, наш’те власти, къде сте, бе? Кой ще ни ги защити? И, изобщо, има ли пилот в самолета на държавата в сегашната критична ситуация или си пърхаме на автопилот със спукани предпазни възглавници? И докога така или да ви напомним по нашенски защо сме ви наслагали тук или там. Докато не са ви го напомнили на южната граница, като преди 139 години!

Резултат с изображение за Ива Николова

Автор: Ива Николова

pik.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.