Прокурорски схеми ДА ЗАЛАЕШ ПРЕСТЪПНИК, ЗА ДА ГО ОПАЗИШ (И ИЗПЕРЕШ)

https://svobodnoslovo.eu/komentar/prokurorski-shemi-da-zalaesh-prestapnik-za-da-go-opazish-i-izperesh/110384 SvobodnoSlovo.eu
Прокурорски схеми ДА ЗАЛАЕШ ПРЕСТЪПНИК, ЗА ДА ГО ОПАЗИШ (И ИЗПЕРЕШ)

Прокурорски схеми

ДА ЗАЛАЕШ ПРЕСТЪПНИК, ЗА ДА ГО ОПАЗИШ (И ИЗПЕРЕШ)

*** Прокуратура и съд оневиниха санкциониран за корупция по закона Магнитски

.

Санкционираният от САЩ по закона за корупция "Магнитски" Александър Манолев, бивш гербов зам.-министър на икономиката, беше оправдан от Благоевградкия съд.

Срещу Манолев бе заведено дело за получаване на кредит за изграждане на къща за гости с европейско финансиране, ползвана за лични нужди.

В обвинението на прокуратурата обаче тази теза не присъства въпреки шумотевицата, която навремето служителите в червени тоги на Темида вдихнаха из медиите. Дори се направи обиск в присъствието на телевизионни камери на медиите. Три години траяха следствените действия, надълго и нашироко се спрягаха най-различни престъпни схеми.

От тях обаче и помен няма в обвинителния акт.

Шумно обявената от прокуратурата афера на Манолев накрая привърши само с обвинение, че е предоставил неверни твърдения и е съветвал познатата му Анна Димитрова как да подготви документите си за кандидатстване за европейско финансиране. Второто обаче въобще не е престъпление.

По-рано, на 4 март мин. г. Върховният административен съд отмени санкцията, наложена за тази къща - в размер на ползваното европейско финансиране от 200 000 евро.

В това дело Прокуратурата, която иначе орева света за престъпленията на Манолев, оспорваше наложената му санкция и искаше тя да се свали.

За Манолев остана и допълнително екстра освен тези 200 000 евро - да му заплатят съдебните разноски от общо 16 000 лева за процеса пред различните инстанции.

Да не говорим, че прокуратурата въобще не потърси отговорност на сегашната депесарска евродепутатка Атидже Алиева-Вели, чийто подпис като един от тогавашните ръководители на Държавен фонд "Земеделие" стои на централно място под документи, направили въобще възможна схемата, популярно наречена „къщи за тъщи“. (баща й също се обзаведе с такава къща). Не потърси отговорност и на изредилите се босове на ДФЗ през тези години.

От схемата се облажи и сестрата на прокурорката Анна Красимирова Аврамова – Градева от онази благоевградска прокуратура, която разследваше случилото се с къщата на Манолев.

Резултатът за породен път се вижда: колкото по-шумно прокуратурата лае в медиите - като куче по престъпния керван, толкова тихо го пази и охранява. И не е само по тази схема "къщи за тъщи".

А като за финал: парите нямат партиен цвят. Давам отново една снимка, която съм пускал и преди в мое тогавашно разследване - герберовците баща (бивш митничар и дългогодишен кмет на Кула) и син Манолеви заедно на масата в бащината къща с Корнелия Нинова. Давам и снимки на тази прочула се къща по схемата "къщи за тъщи".

Може да бъде изображение с 4 души и маса

Може да бъде изображение с 1 човек

Няма налично описание на снимката.

Григор Лилов

1 Коментара

Иванов

1 year before

У нас всички престъпления се замитат на минутата, като се разчита на яки подкупи и на късата памет на смазания ни народ. Тези обаче, които пълнят банковите си сметки остават вярни на своите спонсори, ако ще от ушите им да стърчат змии. "Абсолютен рекорд по брой на милионери в България" най-висок коефициент на Джини, най-висока корупция, цъвтяща при широко затворените очи и на ам. посолство и на всякакви европейски структури. "Има ли президентски чадър над мафията? ЦЯЛОТО ВИДЕО С ГРИГОР ЗДРАВКОВ" в ю туб

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.