Промени и революции не се правят от покорни и послушни хора

https://svobodnoslovo.eu/komentar/promeni-i-revolyucii-ne-se-pravyat-ot-pokorni-i-poslushni-hora/47073 SvobodnoSlovo.eu
Промени и революции не се правят от покорни и послушни хора

Интересни са днешните младежи - хем им се иска, хем не им стиска. Преди два месеца се обади един млад, образован на запад млад мъж, финансист. Бил започнал да прави някакъв видео блог и много искал да си говорим за икономика, Маркс и подобни теми. Съгласих се. Преди десетина дни, два часа си говорихме пред камера.

Вчера се обажда, че видето било готово, ама кураторите му не били съгласни да се излъчи, защото не било "балансирано". Като попитах какво не му е "балансираното", се оказа, че едва ли не съм възхвалявал социализма, а това било неприемливо. 

Опитах се да му обясня, че балансирано означава да каниш хора с различни мнения, дори противоположни, и балансът е между тях, а не в това да каниш хора, които повтарят послушно официалните пропагандни клишета. За това си имаме предостатъчно казионни телевизии американска собственост.

Бил съжалявал, ама кураторите били казали, че момента не е подходящ и щели да излъчат видеото някой друг път. 
Е, когато момента стане подходящ, той и те няма да са подходящите. 

Промени и революции не се правят от покорни и послушни хора. Плуването по течението никога няма да ти донесе успех. Ама тези уроци се учат по болезнен начин.

Та такива ми ти работи.

Виктор Папазов

2 Коментара

Червената шапчица

преди 1 година

Когато робът сам се бори за робството си, разбира се, че не трябва да му се помага да се освободи. Ще те намрази и ще забие нож в гърба ти, когато най-малко очакваш. Такъв роб (народ) заслужава само презрение и ненавист.

Коментирай

Джак

преди 1 година

Г-н Папазов, радвам се, че не падате духом, и че помагате на Възраждане. Моят съвет е да си подбирате поканите за участие. Най-добре е при Карбовски или в "Рационална съпротива" с Мартин Петрушев.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.