Ремонт на ремонта

https://svobodnoslovo.eu/komentar/remont-na-remonta/22698 SvobodnoSlovo.eu
Ремонт на ремонта

Парламентарният дебат вчера бе белязан от вица, с който регионалният министър на Борисов развесели залата и социалните мрежи: Строим най-евтините магистрали в цяла Европа, похвали се Николай Нанков. Ех, Пинокио, по-полека, че нослето ти вече е в друга часова зона! На ГЕРБ ли да обясняваме как тяхното "най-евтино" се плаща няколко пъти. Включително и с некалкулирани "екстри" като разбити ламарини, срязани гуми, катастрофи и съсипани нерви на хиляди хора. Да не говорим, че още след първия дъжд се отварят дупки като кратери. А това прави пътищата ни не само най-скъпите, но и най-некачествените. Сигурно и затова изтрайват по 2-3 месеца, след което влизат в режим на ремонт, а след това на ремонт на ремонта... Но и за тези безобразия Нанков си има оправдание: нужни били "няколко мандата на правителството, за да се справи със запълването на всички дупки по пътната мрежа в страната, тъй като някои от тях не са ремонтирани от 30-40 години". Не думай, това подканяне за "правилно" гласуване ли е?

Другаде е проблемът, г-н министре. Навсякъде по света евтиното е синоним на некачествено. А двете вървят ръка за ръка заради безогледните кражби, които отдавна са емблема на вашето управление. В "скъпата" Германия, а и не само там, построят ли една магистрала, не я пипат поне 20 години, и то с натоварване, което е в пъти по-голямо от нашето. С едни и същи европейски пари - тези за трансгранично сътрудничество, Турция успя да модернизира цялата си пътна мрежа в северната част, докато България направи само 2 пътеки. Когато въведохте винетките, оправданието беше, че парите ще отиват за пътища, сега ще въвеждате и тол такса и парите пак ще отиват за пътища. До Луната ли стигат тези пътища, или някое крадливо чудовище ги изяжда още в строеж? Евтини магистрали, евтина работна ръка, скъпи са ни само фирмите, които печелят поръчките. Затова и магистралите ни излизат златни

Валентин Георгиев

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.