С бездействието си по определени случаи и активното си противозаконно действие в други прокурорите също вършат престъпления

https://svobodnoslovo.eu/komentar/s-bezdeystvieto-si-po-opredeleni-sluchai-i-aktivnoto-si-protivozakonno-deystvie-v-drugi-prokurorite-sashto-varshat-prestapleniya/15030 SvobodnoSlovo.eu
С бездействието си по определени случаи и активното си противозаконно действие в други прокурорите също вършат престъпления

"Янева гейт"-едни стари записи, по които прокуратурата не проведе разследване по съдържанието им.Изготви се експертиза, че записите са манипулирани.Експертиза, възложена от БИВОЛ и изготвена в чужбина доказа обратното.

ВСС очаквано се задоволи с експертизата предоставена любезно от Цацаров за да приключи случая.

По време на заседанието на ВСС няКОЙ информира Борисов за решенията.

Борисов не отрече това.И до днес нито ВСС нито прокуратурата пожелаха да извършат проверка за търговия с влияние, за нарушаване на служебни задължения или правилата за етично поведение на българските магистрати.

Борисов призна автентичността на записите "Ало Ваньо", уличаващи го в престъпление.

Нито Цацаров, нито Гешев предприеха действия да възобновят делото по този случай, което беше прекратено от Пламен Георгиев / по - късно шеф на КОНПИ, а сега посланик в Испания/.

Борисов нарече български депутати наркомани.Прокуратурата бързо отказа да образува досъдебно производство, приемайки , че " не искал да каже това".

Нито един факт не беше проверен по "Яневагейт".Борисов и представител на ВСС заявиха, че записите са режисирани в някакво студио.

Изборът на Цацаров, осветен чрез записите в Банкя потъна в небитието.

Тайно, скрито, без щум и коментари.

Но пък т.н."лобиране" на Бобоков за избора на Окръжния прокурор на Русе, интереса от краен съдебен акт по случая с либийския танкер са шумно огласени от прокуратурата ....защото така се удря президентството.Почти както случая с незаконно огласените записи с президента и то от самата прокуратура!Да не говорим за нарушената подсъдност, правилата на НПК и ЗСРС.

Гешев говори за мода в записите.

Прокуратурата също допринесе за нова модна линия - огласяване ва доказателства, СРС-та, данни за издирвания, публикуване на постановления....винаги и само с.ещу опозиционери на властта.

С бездействието си по определени случаи и активното си противозаконно действие в други прокурорите също вършат престъпления.Съветвам ги добре да помислят преди да сложат подпис или дадат съгласие.Времето всеки да отговаря за постъпките си не е далеч.....

Румяна Ченалова

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.