С тези 2 реактора очевдно се върти някаква много гадна далавера

https://svobodnoslovo.eu/komentar/s-tezi-2-reaktora-ochevdno-se-varti-nyakakva-mnogo-gadna-dalavera/112948 SvobodnoSlovo.eu
С тези 2 реактора очевдно се върти някаква много гадна далавера

С тези 2 реактора очевдно се върти някаква много гадна далавера. Ако искаме да се отървем от тях, няма по-просто нещо - обявяваме ги за продан. Със сгурност много държави като Китай, Казахстан, Турция, Индия и така нататък могат да ги използват.

Ако пък искаме да помогнем на Украйна - за какво ще и послужат в този момент? В близките 5-10 години няма как да заработят. Със същте пари, които Европа щяла да даде за реакторите, Украйна може да си купи танкове, дронове, снаряди, лекарства - всичко, от което зависи съдбата й в момента.

И трето - щом на нас не ни е позволено да ги използваме, как така ще бъде разрешено на Украйна? Тя може и да не е още в НАТО, но е 10 пъти по-завсима от САЩ. Пълен абсурд. Има едно желязно правило - когато няма логика, има далавера.

Валери Найденов 

6 Коментара

Констанца

преди 10 месеца

Боже, колко сте прав! Но кой да ви чете...Нали това бе целта - българите да не четат и мислят!

Коментирай

Синята барета

преди 10 месеца

1. Никой не ни е забранил изрично да си достроим Белене, с тия реактори. Никой ! ..2. Няма финансов гарант по плащането, т.е. продаваме, а плащането евентуално ще видим.... 3. Нинова много ясно каза в Н. С , че тия реактори могат да имат двойно предназначение. Да произведат нещо много мръсно и опасно?? 4. Да се препродадат още на границата е напълно възможно , на трети страни, които ще видят руски реактори, но в сънищата си.

Коментирай

Ужасно е

преди 10 месеца

2 предположения: 1.Мръсни бомби, т.е. украинците ще се сдобият с ядрено оръжие. 2. 1 + да си купим "модерни американски", които никога няма да видим.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.