С всеки изминал ден се убеждавам, че това нещо Асен Василев е функционално сбъркан елемент

https://svobodnoslovo.eu/komentar/s-vseki-izminal-den-se-ubezhdavam-che-tova-neshto-asen-vasilev-e-funkcionalno-sbarkan-element/112480 SvobodnoSlovo.eu
С всеки изминал ден се убеждавам, че това нещо Асен Василев е функционално сбъркан елемент

С всеки изминал ден се убеждавам, че това нещо Асен Василев е функционално сбъркан елемент.

Та поредната му гениална идея била:

"Когато лице, което извършва ресторантьорски и кетъринг услуги не издаде касова бележка, получателят има право да не заплати стойността на доставката или продажбата."

При този човек мисленето е сбъркано и изобщо не схваща, че покупко-продажбата е частно правна дейност. По закон когато получаваш стока си длъжен да я заплатиш. В противен случай ти си неизправната страна.

Фискалната правоотношение във връзка със сделката е дериват и няма как да въведеш подобно изискване, за касова бележка и неплащане което изначално е сбъркано, защото ще противоречи на закона и принципите на правото.

Всъщност подобни на Асенката малоумници винаги ги е имало и често са излизали с гениални идеи, като напр. да ти спират тока, когато не си си платил данъка.

Даниел Божилов 

3 Коментара

Димитър

преди 5 месеца

Божилов, нещо на тебе ти куца материята... Всяко плащане се ДОКАЗВА с документ - за какво и колко! Ако не ти издават документ за плащане, то спокойно можеш да не извършиш такова, без значение дали това е регламентирано със закон. С какво ресторантьорът ще докаже, че си консумирал? Всяко плашане става срещу документи!

Коментирай

Жоро

преди 5 месеца

А данъци длъжен ли съм да плащам, ако управляващите ни негодници не са си свършили работата.

Коментирай

Много

преди 5 месеца

Нищо не му куца. Покупко-продажбата е консенсуална сделка (по принцип) и формална /по изключение- пр. с недвижими имоти). Данъчното и продажбеното са две различни правоотношения между различни субекти . Липсата на издаден фискален бон е административно нарушение, а "отпадналото поради липса на документ" задължение за плащането на ценатата представлява договорно неизпълнение. Чисто житейски, който не плаща, няма да бъде обслужван.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.