Съмнителни съмнения

https://svobodnoslovo.eu/komentar/samnitelni-samneniya/25221 SvobodnoSlovo.eu
Съмнителни съмнения

"Подозрения" за наличието на организиран канал за трафик на бежанци имали в МВР, след като вчера 16-годишен мургав сънародник от "Модерно предградие" заспа зад волана на микробус и причини смъртта на 9 нелегални мигранти на АМ "Тракия". Това рече главният секретар Младен Маринов, който влезе в обяснителен режим след катастрофата. Ако не беше се случила, така и никой нямаше да разбере нищо. В същото време бе припомнено, че в този квартал неведнъж в последните години е имало акции за залавяне на нелегални мигранти. Което пък означава, че "подозренията" са твърде съмнителни, защото органите на реда прекрасно знаят за какво иде реч. Такива канали не се организират току-така без участието на по-големи босове, които са "в играта". А те, на свой ред, се ползват с протекцията на хора с ключови постове - я в МВР, я в митниците или Гранична полиция. Каналджийството и парите, които се въртят в него, се превърнаха в доходен бизнес и това не е тайна за никого, въпреки мълчанието по темата.

А да заловиш постфактум някакъв си собственик на микробус от "Бусманци" и да търсиш в показни акции авери и роднини на неправоспособния шофьор, който също загина, намирисва на пожарникарски пиар. Апропо, същият е имал маса регистрации за кражби и грабежи. Защо тогава е на свобода? И кой го допусна да шофира от София до точката за трафик и обратно, при наличието на толкова полицаи по магистралата и входно-изходните точки на София? Не прилича ли това на някакъв прикрит ескорт, колкото и цинично да звучи?

Да не говорим за самите нелегални. При положение, че само преди дни МВР се похвали с "абсолютен рекорд" за последните 5 години, как едва 8 мигранти били заловени за седмица. А сега - "горещи разкрития", вместо да хвърляте горещи оставки. По причина, че или явно ни лъжете, или сте некадърни

Валентин Георгиев

duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.