Само не мога да разбера защо тези два реактора трябва да се продават на Украйна

https://svobodnoslovo.eu/komentar/samo-ne-moga-da-razbera-zashto-tezi-dva-reaktora-tryabva-da-se-prodavat-na-ukrayna/112839 SvobodnoSlovo.eu
Само не мога да разбера защо тези два реактора трябва да се продават на Украйна

Само не мога да разбера защо тези два реактора трябва да се продават на Украйна.

От една страна, те не могат да стрелят.  От друга, в момента тя няма възможност да строи нова ядрена централа, тази възможност ще се отвори едва след края на войната.

От трета, тогава Украйна ще е член в НАТО. Значи ако на нея ще й бъде разрешено да ги използва, би трябвало и на нас да е разрешено, нали така?

Валери Найденов 

2 Коментара

Гражданка

преди 10 месеца

Доколкото четох в други сайтове, могат да се използват за обогатяване на уран!!! Дали е вярно - не знам. но е ясно , че не им трябва АЕЦ за евтин ток.

Коментирай

Иван Пеев

преди 10 месеца

Елементарно, Уотсън! Ще бъда предоставени на САЩ за проучване и експериментиране с така нареченото "американско гориво". Щатите никога не са били силни в ядрената енергетика. Сега имат шанс да понаучат нещо, благодарение на продажните ни политици.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.