Сърдитко Бойко

https://svobodnoslovo.eu/komentar/sarditko-boyko/25827 SvobodnoSlovo.eu
Сърдитко Бойко

Медийният съветник на служебния кабинет направи грешка - въпреки опита си Иван Гарелов не съобрази служебния си статут и се върна към амплоато си на журналист, за да защити колега. Изявата му и изразената позиция могат да обвържат кабинета с политическите страсти между ГЕРБ и БСП. От човешка гледна точка обаче той имаше право - дълго е работил с Елена Йончева, а винаги е бил човек с позиция и не е свикнал да мълчи, ако има неправда.

При нарушение си има начини за реакция - сезират се институции и се чака отговорните лица да санкционират, ако е нужно. Не е ли жалко отново като причина за нечие уволнение да чуваме, че някой е разсърдил Бойко Борисов? Да видяхте официална позиция или оплакване от ГЕРБ и засегнатия бивш премиер веднага след случката? Обяснено ми бе, че с изказването ми лично съм засегнал бившия министър-председател Бойко Борисов, заяви Гарелов.

Лидерът на ГЕРБ пак е заседнал с дистанционното пред телевизора и дебне. Дали Огнян Герджиков е получил гневно съобщение "Разкарай го тоя, че ме дразни"? В късния следобед получихме полупризнание - ако можел да влияе на Герджиков, Борисов щял да му пише да върне всички, които е уволнил. Щял да пише на президента да върне Йончева като прессекретар. Все по-ясно става, че се чуди как да се отърве от водачката на лявата листа в Хасково...

Определено любимите устройства на Борисов са дистанционното и телефона. Помним телефонните му включвания да се кара на журналисти, не сме забравили и прословутите есемеси, с които обича да управлява държавата. Вместо да гледа изявите на чуждите съветници, да се вгледа в собственото си обкръжение! Били сме свидетели на нагло и безпардонно поведение от гербаджийски предшественици на Гарелов. Самият Борисов си е позволявал да забравя служебния си статус безброй пъти... Да си сърдит с дистанционното е интересно занимание. Да не се окаже след изборите, че на сърдитко Бойко е празна торбата?

Павлета Давидова

http://duma.bg

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.