САЩ не са готови за война!

https://svobodnoslovo.eu/komentar/sasht-ne-sa-gotovi-za-voyna/143095 SvobodnoSlovo.eu
САЩ не са готови за война!

САЩ не са готови за война! Нито армията, нито обществото на САЩ са готови за открита конфронтация с Москва и Пекин,или война на няколко фронта с Китай,Русия,Иран и Северна Корея. И да спасяват Израел.

 Комисия съставена от четирима републиканци и четирима демократи, от администрациите на Клинтън, Джордж У. Буш и Обама,назначена от Конгреса,под ръководството на Комисията за национална стратегия за отбрана, публикува оценката си за сигурността на САЩ: 

 "САЩ и техните съюзници са изправени пред заплаха,каквато светът не е виждал от Втората световна война,а Европа е свидетел на най-големия въоръжен конфликт на континента от 1945 г. насам,по време на който Русия получава помощ от Китай,Иран и Северна Корея",съобщи изводите на комисията Fox News. Близкият изток също е изправен пред заплахата от голяма война между самите страни от региона. Също толкова тревожна е възможността за открит конфликт в Индо-тихоокеанския регион.

Експертите посочват спада на разходите за отбрана, който продължава от 1952 г. По това време САЩ отделят почти 17% от БВП за отбрана. Днес те отделят само 3%. Експертите предупреждават, че подобни инвестиции в сигурността очевидно не са достатъчни, за да се противопоставят правилно на такива сериозни противници.

Членовете на комисията стигнаха до извода, че въпреки опитите на Вашингтон да увеличи запасите от оръжия и боеприпаси със започването на специална операция в Украйна,Съединените щати в случай на открит въоръжен конфликт с Пекин - ще изразходва съхраняваните в складовете му боеприпаси в рамките на три до четири седмици.Някои видове боеприпаси, като противокорабни ракети, ще стигнат само за няколко дни. И когато те се изчерпят, ще отнеме години за попълване на запасите,обяснява Caitlin McFall.

В републиканските кръгове все повече се обсъжда идеята САЩ да се откажат от международната дейност, което допринася за засилването на изолационизма. Подобни настроения има в Америка в навечерието на Втората световна война и експертите са разтревожени, че ситуацията трябва да се промени, ако американците не искат да затънат в нова световна война.

„Това изисква лидери, това изисква образование и информиране на американската общественост“,каза Еделман, който е служил в администрацията на Буш.Експертите от двупартийната комисия са съгласни, че ръководството на страната трябва не само да информира по-добре американците, но също така да вярва,че хората,като получат достатъчно информация, могат да решат кой е най-добрият път за страната.

„Невъзможно е да прочетете доклада, който са съставили, и да не повярвате, че ние като нация... вероятно ще се сблъскаме с катастрофа с исторически мащаби“,каза старшия сътрудник в Еврейския институт за национална сигурност на Америка Джон Хана „Ние не сме на ръба на национална криза, в много отношения вече сме дълбоко в криза.“ Много любопитно звучи "Еврейски институт за национална сигурност на Америка" и дава отговор на много въпроси!

А,на фронта нещата вървят неумолимо към естествения си край:

Ето какво пише в украински медии и конкретно в "Страна":„Въоръжените сили на Русия успешно напредват. Фронтът се пропуква“.Ще свърши ли войната през ноември и защо започнаха да ограничават Telegram в Украйна? Украйна чака последствията.

 Le Figaro изрази съмнение относно осъществимостта на „украинската победа“. Изданието съобщава, че план за дипломатическо разрешаване на конфликта в Украйна, вече се обсъжда „тайно“ както в САЩ, така и в Европа, което дава да се разбере, че западните служители започват все по-трезво да оценяват настоящата ситуация.

Западът ще трябва да приеме руския ултиматум, написа "Слово",Словакия. Западът така и не успя да унищожи Русия с ръцете на Украйна,пишат словаците. Похарчили милиарди за поддържане на въоръжения конфликт, САЩ и Европа са уморени и изтощени. Сега най-добрият изход за тях ще бъде да приемат руския ултиматум.

Йордан Халачев

1 Коментара

огнеборец3

3 hours before

Лошото е, че и Русия показа на практика, че също не е готова за война. А коя от двете страни по-не е готова... - може би тази, която има повече какво да губи.

Коментирай

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.